Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Február 27.  |  00:00

Lomtalanítás

Március elsején kezdõdik a tavaszi lomtalanítás. A háztartásban feleslegessé vált hulladékokat május 10-ig szállítják el az AKSD Városgazdálkodási Kft. munkásai.
A szállítási útvonalakról hírlevélben értesülhetnek a lakók.

A tavaly õszi lomtalanítás során Debrecenben 630 tonna hulladékot gyûjtött be az AKSD. Lomtalanítás idén is lesz. A hulladékok gyûjtése március elsején kezdõdik és május 12-én ér véget. A lomtalanítás Józsán kezdõdik, majd Debrecen más részein folytatódik. A szállítási útvonalakról a postaládákba dobott hírlevél ad tájékoztatást, de információhoz lehet jutni a www.aksd.hu honlapon is. A korábbi években elõfordult, hogy a feleslegessé vált bútorokat és más hulladékokat késõn helyezték ki a lakók. Az AKSD idén ezt el akarja kerülni.

A begyûjtési ütemtervben meghatározott napokon reggel 6 óráig helyezzék ki a hulladékokat, ugyanis a begyûjtés reggel 6 órától délután 14 óráig fog tartani, és ha valaki késõbb helyezi ki a hulladékokat, elõfordulhat, hogy már járt ott a gépjármû, és már nem sikerül begyûjteni a hulladékokat – figyelmeztet Jurácsik Zoltán, az AKSD Kft. szolgáltatási igazgatója.

A lomtalanítás során csak a bútorokat, kartondobozokat és a zsákokba rakott ruhákat szállítják el. Építési törmeléket, kommunális hulladékot, akkumulátort és más veszélyesnek minõsülõ anyagokat idén sem viszik el. Az elõzõ évektõl eltérõen ebben az évben az elektronikai hulladékot sem szállítják el a lomtalanítás során.

Az elektronikai hulladékokat, tehát a megunt elektronikai eszközöket kérjük nem kihelyezni a lomtalanítás alkalmával, ezeknek a begyûjtésére indítottunk egy úgynevezett gyûjtõ járatot, ami ingyenes a lakosság részére – mondta el Gosztola Ferenc, az AKSD Kft. kereskedelmi igazgatója.

Az elektronikai hulladékok gyûjtése három hete tart. Ez idõ alatt több mint négy és fél tonna veszélyes hulladékot gyûjtöttek be az AKSD munkatársai.

 

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!