Hírek - AKSD Kft. Debrecen

Debrecenben évente kétszer (tavasszal és õsszel) végez az A.K.S.D. Kft. lomtalanítást a lakosság részére. Idõpontja: 2007. augusztus 31- november 10. között, a lomtalanítási ütemtervben meghatározott napokon (utcalista) reggel 6-14 óráig tart.

Kihelyezhetõ hulladékok: Az ingatlanokban keletkezõ olyan szilárd hulladék, melyek nem helyezhetõek el a kukákban, a rendszeres hulladékszállítás alkalmával nem szállíthatók el (pl. bútor, elektronikai készülékek, nagyobb kartondobozok, rongy bezsákolva).  

Nem helyezhetõ ki: kommunális hulladék, építési törmelék, gépjármû gumi, akkumulátorok, veszélyes hulladéknak minõsülõ anyagok, vegyszerek és minden olyan hulladék, amely a begyûjtés során veszélyezteti a begyûjtést végzõ dolgozók testi épségét, egészségét 

A hulladékok kihelyezésének idõpontja: az utcalistában megjelölt lomtalanítási napokon legkésõbb reggel 6 óráig, de lehetõség szerint elõzõ nap este.  

A hulladékok elhelyezése: A lomtalanítási hulladékot a szedési útvonalon (lakóingatlanok elõtt) úgy kell elhelyezni, hogy az a begyûjtõ gépjármûvel megközelíthetõ legyen. A kihelyezett hulladék nem akadályozhatja a gyalogos- és gépjármûforgalmat. Az apróbb, kisméretû hulladékot bekötözött zsákokban kell kihelyezni. (Ez a lomtalanítási rend általánosan alkalmazható a vidéki lomtalanításra is.) 

Debrecenben: augusztus 31-én kezdjük az õszi lomtalanítást, egy tömörítõs és egy "csipkedõs" platós gépjármûvel. Debrecen közigazgatási területét 42 járásra osztottuk fel. A tavaszi lomtalanítás ideje alatt összesen 356 tonna lomot szállítottunk be a Vértesi úti szeméttelepünkre. Valószínûnek tartjuk a Lakossági Hulladékudvar adta lehetõség miatt most õsszel már csökkenni fog ez a mennyiség. 

Elektromos és elektronikai hulladékgyûjtés 

A nagy érdeklõdésre való tekintettel újra lehetõséget biztosítunk Debrecen lakosságának arra, hogy a háztartásban elromlott, megunt vagy feleslegessé vált elektronikai eszközeiktõl a környezetünkre ártalmatlan módon szabaduljanak meg. Az idei évben új szolgáltatásként tavasszal elindítottuk az Ingyenes E-hulladékgyûjtõ járatot, aminek nagy sikere volt, így most õsszel is útjára indul az E-járat. A gyûjtés ideje alatt (2007. szeptember 1- jétõl 2007. november 10-ig, minden szombaton) az elektronikai hulladékokért házhoz megyünk! Hírlevelünkben felhívtuk a lakosság figyelmét arra is, hogy amennyiben a kidobásra szánt elektronikai hulladékoktól környezettudatosan, kívánnak megszabadulni, akkor a megunt, elromlott elektronikai eszközöket kizárólag az AKSD Kft. dolgozóinak adják át! Kollegáink AKSD-s autóval, zöld AKSD-s munkaruhában és AKSD-s kitûzõvel, valamint írásos megbízással végzik a begyûjtést, így könnyedén azonosíthatják munkatársainkat! 

A gyûjtõjáratra a jelentkezését Ügyfélszolgálati Irodánkban személyesen (Vígkedvû Mihály u. 7. sz. alatt), telefonon (52/533-508, 533-546, 533-547, 80/200-966, 30/416-9896), vagy e-mailen (ugyfelszolgalat@aksd.hu) adhatja le.  

Leadható hulladékok fajtái: 

HÁZTARTÁSI NAGYGÉPEK (pl.: hûtõszekrények, fagyasztók, mosógépek, mosogatógépek stb.)

HÁZTARTÁSI KISGÉPEK (pl.: porszívók, kenyérpirítók, olajsütõk, darálók, kávéfõzõ gépek stb.)

IT és Távközlési berendezések (pl.: nagyszámítógépek, miniszámítógépek, zseb- és asztali számológépek, telefonok stb.)

SZÓRAKOZTATÓ ELEKTRONIKAI CIKKEK (rádió készülékek, televízió készülékek, videokamerák, audió erõsítõk stb.)

VILÁGÍTÓTESTEK (pl.: egyenes és kompakt fénycsövek) 

ELEKTROMOS és ELEKTRONIKUS SZERSZÁMOK (a helyhez kötött, nagyméretû ipari szerszámok kivételével) (pl. fúrok, fûrészek, varrógépek, fûnyírók és egyéb kertészeti szerszámok stb.)J

ÁTÉKOK, SZABADIDÕS ÉS SPORTFELSZERELÉSEK (pl.: videojátékok, elektromos vagy elektronikus alkatrészeket tartalmazó sportfelszerelések stb.) 

Kommunikáció

·                    AKSD Hírlevél 83.000 példányban, minden debreceni háztartásban

·                    Honlapunkon: utca szerinti keresés www.aksd.hu

 ·                    Média (DTV, FRISS Rádió,  HAON, Hajdú-Bihari NAPLÓ, Debrecen újság, DEOL, Rádió MAX, INNOVEL - buszreklám, KÉPINFÓ - troli és villamos reklám,  ALFÖLD TV