Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Szeptember 01.  |  00:00

Lomtalanítás, E-hulladékgyûjtés

Debrecenben évente kétszer (tavasszal és õsszel) végez az A.K.S.D. Kft. lomtalanítást a lakosság részére. Idõpontja: 2007. augusztus 31- november 10. között, a lomtalanítási ütemtervben meghatározott napokon (utcalista) reggel 6-14 óráig tart.

Kihelyezhetõ hulladékok: Az ingatlanokban keletkezõ olyan szilárd hulladék, melyek nem helyezhetõek el a kukákban, a rendszeres hulladékszállítás alkalmával nem szállíthatók el (pl. bútor, elektronikai készülékek, nagyobb kartondobozok, rongy bezsákolva).  

Nem helyezhetõ ki: kommunális hulladék, építési törmelék, gépjármû gumi, akkumulátorok, veszélyes hulladéknak minõsülõ anyagok, vegyszerek és minden olyan hulladék, amely a begyûjtés során veszélyezteti a begyûjtést végzõ dolgozók testi épségét, egészségét 

A hulladékok kihelyezésének idõpontja: az utcalistában megjelölt lomtalanítási napokon legkésõbb reggel 6 óráig, de lehetõség szerint elõzõ nap este.  

A hulladékok elhelyezése: A lomtalanítási hulladékot a szedési útvonalon (lakóingatlanok elõtt) úgy kell elhelyezni, hogy az a begyûjtõ gépjármûvel megközelíthetõ legyen. A kihelyezett hulladék nem akadályozhatja a gyalogos- és gépjármûforgalmat. Az apróbb, kisméretû hulladékot bekötözött zsákokban kell kihelyezni. (Ez a lomtalanítási rend általánosan alkalmazható a vidéki lomtalanításra is.) 

Debrecenben: augusztus 31-én kezdjük az õszi lomtalanítást, egy tömörítõs és egy "csipkedõs" platós gépjármûvel. Debrecen közigazgatási területét 42 járásra osztottuk fel. A tavaszi lomtalanítás ideje alatt összesen 356 tonna lomot szállítottunk be a Vértesi úti szeméttelepünkre. Valószínûnek tartjuk a Lakossági Hulladékudvar adta lehetõség miatt most õsszel már csökkenni fog ez a mennyiség. 

Elektromos és elektronikai hulladékgyûjtés 

A nagy érdeklõdésre való tekintettel újra lehetõséget biztosítunk Debrecen lakosságának arra, hogy a háztartásban elromlott, megunt vagy feleslegessé vált elektronikai eszközeiktõl a környezetünkre ártalmatlan módon szabaduljanak meg. Az idei évben új szolgáltatásként tavasszal elindítottuk az Ingyenes E-hulladékgyûjtõ járatot, aminek nagy sikere volt, így most õsszel is útjára indul az E-járat. A gyûjtés ideje alatt (2007. szeptember 1- jétõl 2007. november 10-ig, minden szombaton) az elektronikai hulladékokért házhoz megyünk! Hírlevelünkben felhívtuk a lakosság figyelmét arra is, hogy amennyiben a kidobásra szánt elektronikai hulladékoktól környezettudatosan, kívánnak megszabadulni, akkor a megunt, elromlott elektronikai eszközöket kizárólag az AKSD Kft. dolgozóinak adják át! Kollegáink AKSD-s autóval, zöld AKSD-s munkaruhában és AKSD-s kitûzõvel, valamint írásos megbízással végzik a begyûjtést, így könnyedén azonosíthatják munkatársainkat! 

A gyûjtõjáratra a jelentkezését Ügyfélszolgálati Irodánkban személyesen (Vígkedvû Mihály u. 7. sz. alatt), telefonon (52/533-508, 533-546, 533-547, 80/200-966, 30/416-9896), vagy e-mailen (ugyfelszolgalat@aksd.hu) adhatja le.  

Leadható hulladékok fajtái: 

HÁZTARTÁSI NAGYGÉPEK (pl.: hûtõszekrények, fagyasztók, mosógépek, mosogatógépek stb.)

HÁZTARTÁSI KISGÉPEK (pl.: porszívók, kenyérpirítók, olajsütõk, darálók, kávéfõzõ gépek stb.)

IT és Távközlési berendezések (pl.: nagyszámítógépek, miniszámítógépek, zseb- és asztali számológépek, telefonok stb.)

SZÓRAKOZTATÓ ELEKTRONIKAI CIKKEK (rádió készülékek, televízió készülékek, videokamerák, audió erõsítõk stb.)

VILÁGÍTÓTESTEK (pl.: egyenes és kompakt fénycsövek) 

ELEKTROMOS és ELEKTRONIKUS SZERSZÁMOK (a helyhez kötött, nagyméretû ipari szerszámok kivételével) (pl. fúrok, fûrészek, varrógépek, fûnyírók és egyéb kertészeti szerszámok stb.)J

ÁTÉKOK, SZABADIDÕS ÉS SPORTFELSZERELÉSEK (pl.: videojátékok, elektromos vagy elektronikus alkatrészeket tartalmazó sportfelszerelések stb.) 

Kommunikáció

·                    AKSD Hírlevél 83.000 példányban, minden debreceni háztartásban

·                    Honlapunkon: utca szerinti keresés www.aksd.hu

 ·                    Média (DTV, FRISS Rádió,  HAON, Hajdú-Bihari NAPLÓ, Debrecen újság, DEOL, Rádió MAX, INNOVEL - buszreklám, KÉPINFÓ - troli és villamos reklám,  ALFÖLD TV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!