Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Április 23.  |  00:00

Lomtalanítási gondok

Napok óta szemét borítja a Salétrom utcát és a környezõ utakat. Lomtalanítás lesz arra, a lakók azonban túl korán rakják ki a feleslegessé vált holmikat.
Az AKSD Városgazdálkodási Kft. az idei lomtalanítás során azt tapasztalta, hogy a lakók a szállítási idõpontokat figyelmen kívül hagyva, jóval korábban kirakják a háztartásban feleslegessé vált holmikat. Ezért a város utcáin sokszor napokig kupacokban áll a szemét.

Napok óta ez a látvány fogadja a Salétrom utcán közlekedõket. A szemét teljesen beborítja az aszfaltút melletti zöld területet. Bár az AKSD már jóval a lomtalanítás elõtt hírlevélben értesítette a lakókat a szállítás idõpontjáról és útvonaláról, sokan mégis napokkal korábban kirakják a háztartásban feleslegessé vált lomokat.

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a lakosság nem vette figyelembe azon kérésünket, hogy a lomot azt mindig a lomtalanítást megelõzõ este kell kihelyezni, vagy a lomtalanítás napján reggel hat óráig, és ezért sokkal lomosabb a városkép, mint a korábbi években – mondta el Jurácsik Zoltán, az AKSD Városgazdálkodási Kft. szolgáltatási igazgatója.

A lakók nem csupán a szállítás idõpontját nem veszik figyelembe. A lomok között továbbra is sok veszélyes hulladékot találnak az AKSD munkatársai. Például a használt gumiabroncsok is veszélyes hulladéknak minõsülnek. Így ezeket az AKSD nem szállítja el a lomtalanítás során.

A lomtalanítás május 10-ig tart. A szemétszállítók ma a Szoboszlói utat és környékét tisztították meg a lomoktól. A munkálatok az eredeti tervek szerint haladnak. Az AKSD Városgazdálkodási Kft. autói eddig összesen 470 tonna lomot gyûjtöttek be.

 

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!