Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Május 30.  |  10:39

Még mindig szemetes az AKSD hulladéklerakójának környéke

Mobilkerítéssel akadályozná meg az AKSD, hogy szétszórja a szemetet a szél a Vértesi úti lerakó körül. Tavasszal az egész környéket beterítette a hulladék. A Zöldhatóság kötelezte a céget, hogy változtasson a technológián. Az AKSD ma nem nyilatkozott, de a felügyelőség igazgatója elmondta elvárásait.

Április elején a Terepszemle Stúdió környezetvédelmi egyesület több fotót hozott nyilvánosságra. Ezeken azt lehetett látni, hogy az AKSD Vértesi úti telephelyének közvetlen szomszédságát mindenhol szemét borította, még a mezőgazdasági földterületeket és a csatornát is.

A szemétlerakóhoz vezető út szélén ma is szórólapok hevertek. A szolgáltató szerint a szemétlerakóból kikerült hulladékért a szeles időjárás a felelős. Ez a Zöldhatóság szerint visszatérő probléma, így a felügyelőség arra kötelezte az AKSD-t, hogy találjon megoldást a szél miatt kikerülő szemétre.

Még mindig szemetes az AKSD hulladéklerakójának környéke

A Zöldhatósághoz május 22-én érkezett be egy tervezet. Az AKSD javaslata az, hogy a Vértessy úti telepen mobilkerítéssel jelölik ki azt a területet, ahová a szemetesautó lerakja majd a beérkező hulladékot. A szolgáltató szerint így meg tudják akadályozni, hogy a szél felkapja a szemetet, emellett pedig beüzemelnek egy szél sebességet és irányát mutató berendezést is.

- A gyakorlat fogja egyébként bebizonyítani, hogy ezek a tervezett intézkedések milyen hatékonyak lesznek, reményeink szerint nagyrészt meg fogják tudni akadályozni a hulladék kikerülését a telepről. Ha mégsem, akkor a felügyelőség természetesen egy újabb kötelezésre, további intézkedések megtételére fogja kötelezni a kft – mondta el Kelemen Béla, a TIKÖTEVIFE igazgatója.

A szolgáltató a felügyelősségnek azt mondta, a technológiai módosításhoz szükséges kivitelezést már megkezdték. Az AKSD-t mi is többször kerestük, hogy nyilatkozzanak a működtetéssel kapcsolatos változtatásokról, a szolgáltató részéről azonban senki nem akart válaszolni a kérdéseinkre. A Zöldhatóságot úgy tájékoztatták, június közepére elvégzik a tervezett változtatásokat.

A cikkhez videó is tartozik.

Forrás: Dehir

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!