Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Május 02.  |  10:54

Megbüntethetik és a pályázatokból is kizárhatják az AKSD-t

Másként kell üzemeltetnie a jövőben a Vértesi úti szemétlerakót az AKSD-nek. Erre szólította fel a zöldhatóság a szolgáltatót, mert szerintük rendszeresen előfordul, hogy a telephelyről kikerül a szemét. Az AKSD azt elismerte, hogy a hatóság tartott náluk helyszíni szemlét, de ők nem tudnak arról, hogy technológiai változtatásokra kötelezték volna őket.

Az AKSD Vértesi úti telephelyének közvetlen szomszédságát mindenhol szemét borította április elején. A csatornában és mezőgazdasági földterületeken hömpölygő hulladékról a Terepszemle Stúdió környezetvédelmi egyesület készített fotókat. Az AKSD a kialakult állapotért akkor a szelet okolta.

- A telephelyünk az elmúlt hetek viharos időjárása miatt papír és fólia hulladékkal volt szennyezett, illetve ennek egy részét kifújta a telephelyünkről a szél. Ezt természetesen elismerjük – mondta Barna László, az AKSD kereskedelmi igazgatója.

A telephelyről kikerült szemetet először megörökítő szervezet aktivistái kezdeményezték, hogy a zöldhatóság vonja vissza az AKSD környezetvédelmi engedélyét. A felügyelőség vizsgálatot indított az ügyben. A helyszíni szemlén a telephelyen kívül már nem találtak szemetet, de mivel szerintük visszatérő problémáról van szó, arra kötelezték az AKSD-t, hogy változtasson a technológián.

- Április 19-én felhívást adtunk ki a szolgáltató felé és arra köteleztük, hogy 20 napon belül, tegyen javaslatot és tervezze meg, hogy hogyan kívánja a legjobb elérhető technika alkalmazásával a jövőben megszüntetni ezt a problémát – nyilatkozta Kelemen Béla, a Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatója.

A Debrecen Televízió megkereste az AKSD-t, hogy dolgoznak-e már a javaslaton. Közleményükben ugyan elismerték, hogy járt náluk a hatóság és a vizsgálatról jegyzőkönyv készült, a technológiai módosításra, esetleges változtatásra írásbeli kötelezést azonban a társaság nem kapott.

A zöldhatóság igazgatója egyébként megjegyezte, hogy ha az AKSD május közepéig nem tesz javaslatot, akkor a hatóság 50 ezer forinttól 1 millió forintig terjedő végrehajtási bírságot szabhat ki. Amennyiben pedig egyáltalán nem változtat a technológián, a teljesítetlen kötelezettségek miatt pályázatokból is kizárják majd a szolgáltatót.

Forrás: Dehir.hu

Megbüntethetik és a pályázatokból is kizárhatják az AKSD-t

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!