Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Január 17.  |  10:35

Megszabadult a szennytől Nagyhegyes!

Több mint 46 millió forintból töltik fel Nagyhegyesen a korábbi szennyvízlerakó helyet. A beruházásra azért van szükség, mert a kihasználatlan területnek környezet károsító hatása van. Ráadásul elkészült Nagyhegyes új szennyvíztelepe is.

A sokáig a telepre hordott hulladéknak jelentős környezet károsító hatása van. Bajusz Istvánné Nagyhegyes polgármestere elmondta: „Évtizedek óta, ideszállíttattuk, idehozattuk a lakossági kommunális szennyvizet és ez bizony nagyon nagy gondot okozott ezen a területen. Nagyon nehéz volt a karbantartása, elég sok pénzébe került az önkormányzatnak, amikor ki kellett tisztíttatni a medencéket.”

Egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően teljes egészében feltöltik a területet. Az AKSD szakemberei az iszap elszállításával kezdik a munkálatokat. Azt egyelőre nem tudni, milyen mélyen szennyezett a talaj, de addig ásnak, amíg tiszta földet nem találnak.

„Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy szennyezett a talaj nehézfémekkel, egyéb elemekkel, akkor nyilván tovább fogjuk kitermelni, egészen addig, amíg teljesen tiszta talajt nem találunk és utána pedig visszatöltésre kerül a terület, kiegyenlítő réteget hordunk be, majd egy humusz réteggel zárunk, majd füvesítünk.” - mondta Cstári Gábor, az A.K.S.D. Kft. vállalkozási igazgatója.

A munkálatok az időjárás függvényében, várhatóan februárban kezdődhetnek el. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a több mint 46 millió forintos beruházás április végére befejeződik.

Forrás: HajduPress

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!