Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Április 10.  |  11:50

Megtartaná az AKSD-t

Kósa Lajos polgármester a törvénymódosítás után is kiállna a cég mellett.

Ha a törvény jövőre azt írja elő, hogy hulladékgazdálkodást csak többségi önkormányzati vagy állami tulajdonú vállalkozás végezhet, akkor Debrecenben módosítani kell a tulajdoni arányokon, mivel az önkormányzatnak 49, az osztrák ASA-nak 51 százalék részesedése van az AKSD Kft.-ben.

Kósa Lajos polgármester a Napló ezzel kapcsolatos kérdésére azt mondta, a törvénymódosítással jelenleg Brüszszel „véleményére” várnak, így várhatóan az év második felében kerül a parlament elé. A polgármester tudomása szerint az osztrák tulajdonostárs nem zárkózik el a tulajdoni arányok változtatását érintő tárgyalástól. Ellenkező esetben nem szerződhetnek az AKSD-vel, akkor más megoldást kell kitalálni – mondta.

Az önkormányzati többség lényeges működési átalakítással jár: a debreceni közgyűléshez kerül például az ügyvezető kinevezése, a profitfelosztás és egyéb döntési jogosítványok. – Személy szerint támogatnám, hogy az önkormányzat kerüljön többségi tulajdonba – fogalmazott Kósa Lajos, ami arra utal, hogy – ha minden az említettek szerint alakul – Debrecen hulladékgazdálkodását a jövőben is az AKSD végezné.

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!