Itt adhatja meg irányítószámát!
2014 Január 15.  |  16:06

Mindenhol ott vannak a szétdobált karácsonyfák

Oszlopoknak döntve, parkok közepén árválkodnak a fenyők a debreceni lakótelepeken. Pedig onnan nem viszi el a kidobott fákat az AKSD.

Sok fenyőfa a házak között száradt el, s többségük olyan félreeső helyen van, hogy már valószínűleg nem viszi el azokat onnan senki, hacsak valaki nem dobja a kuka mellé. Rendszeresen az ablakból hajítják ki a fákat, sokfelé lehet látni szebb napokat látott fenyőket a parkokban és az utcán.

Szétdobált fenyők

Az a szabályos, ha a kuka mellé teszik, ellenkező esetben viszont illegális szemétlerakásnak számít a fenyő kidobása. A felelőtlen lakót rajtakapni szinte lehetetlen, így emiatt még senkit nem büntettek meg. Az elszórt fenyők sok pluszmunkát adnak az AKSD-nek, ezért – a köztisztasági keretszerződés értelmében – extra kiadást jelentenek a városnak. A pontos összegről nem készül statisztika, mellékesen csak azokat a fákat viszik el, amiket észrevesznek a szemétszállítók.

- Ha a kolléga a közterületi feladat elvégzése közben észrevesz egy eldobott fát, akkor oda kell mennie amiatt az egy szál kósza fenyő miatt. Ez plusz munkaidő, plusz üzemanyag, extra kilométerköltség – nyilatkozta Képesné Domokos Csilla, az AKSD Kft. szóvivője.

A kidobott fenyőket be is lehet jelenteni az AKSD-nél, de még jobb, ha elviszik őket a legközelebbi kukához.

Évente átlagosan 22 tonna fenyőt szed össze az AKSD a városban. Idén valószínűleg ennél több lesz, hiszen már most 21 tonnánál tartanak. Általában február második hetére tűnnek el teljesen a karácsony jelképei a debreceni utcákról.

Forrás: dehir.hu

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!