Itt adhatja meg irányítószámát!
2014 Március 03.  |  16:58

Mindent bele, debreceniek!

Van amiért küzdeni! Ebben is elmaradunk az EU-s átlagtól.

Összesen városban (köztük Debrecenben) és 80 kisebb településen, több mint 170 oktatási intézmény és 44.000 gyermek részvételével idén is megrendezik Magyarország egyik legnagyobb szelektív hulladékgyűjtési akcióját, az Iskolai és Óvodai Italoskarton Gyűjtőprogramot. A cél az, hogy rendszeres szelektív gyűjtésre neveljék a gyerekeket és rajtuk keresztül szüleiket. Az immár negyedik tanévben elinduló programban résztvevő intézményeket a gyerekek által összegyűjtött italos karton mennyiséggel arányos díjazásban részesítik, a legsikeresebb intézmények akár 100.000 forintos különdíjban is részesülhetnek.

A Magyarországon keletkező italos kartondoboz tömege meghaladja az évi 12.000 tonnát. Sajnos hazánkban ezek szelektív gyűjtése elmarad az európai átlagtól, ennek az értékes anyagnak még mindig 77%-a a kommunális szemét közé kerül.

Az idei italos karton gyűjtőprogramot az IKSZ (Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülésa) helyi kommunális szolgáltatókkal és önkormányzatok támogatásával Nagykanizsán, Zalaegerszegen, Győrben, Szolnokon, Debrecenben, Egerben, Kaposváron, Nyíregyházán, Gödöllőn és környékén, Pécsett, Székesfehérváron, Tiszafüreden és térségében és Veszprémben rendezi meg.

A szelektíven gyűjtött italos kartondobozok akár 6-7-szor is újrahasznosíthatók, az így visszanyert papírból egyszerűen készíthető például cipősdoboz, kéztörlő vagy egyéb papíripari termékek. Fontos lenne, hogy az italos kartondobozok szelektív gyűjtési aránya növekedjen hazánkban, hogy minél kevesebb fát kelljen kivágni papír előállítása céljából.

Forrás: civishir.hu

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!