Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Június 12.  |  00:00

Napló-agora. Megint villa; köztisztaság

Debrecen - Kis mozgolódás volt tapasztalható a Napló virtuális vitafórumán. Elébb a lapunk által júniusban közölt hír, miszerint: „Teljes egyettértéssel támogatta a városfejlesztési bizottság minden tagja...

...hogy nyárra mintegy 90 négyzetméter területû terasszal bõvüljön a Medgyessy sétány 4. szám alatti, Szoták-villaként elhíresült, de hivatalosan Erdõ Villa néven jegyzett vendéglátó-ipari egység. Czellér László, a bizottság elnöke mondta el ezt a hétfõi ülést követõen a Naplónak.” Késõbb arról kaptunk hírt, miszerint egy képviselõ a javaslat ellen szavazott, míg egy másik tartózkodott. Czellér László közölte, valóban így történt, pontatlanul tájékoztatta lapunkat.

Márciusban tudták?

Borbély Szilárd, városvédõ és Medgyessy sétány védelmi ügyekben aktív fórumozónk már aznap beszámolt arról, hogy a terasz szerkezete készre szerelve állt a Nagyerdõn, várta a befejezéshez az engedélyeket. „Holnap be is fejezik, a hét végén már lehet ott sörözni, végre! Jó hír ez, hogy ilyen flottul mennek a dolgok D.-ben, bizottság, fõépítész, fõképviselõk, vállalkozók, tervezõk, kivitelezõk,  etc.… És ez a sok jó mind-mind értünk történik:-) Régen nem ment így minden.

Eszembe jut például a Dorottya utcai Csokonai-emlékpark, de ha a jövõ héten elõterjeszti Kováts Ákos, akkor két hét múlva bizonyos, hogy az is elintézõdik, végre:-) Szorgos népünk gyõzni fog:-)”
Ábrahám László közölte: „a sziklás elképzelésem meg mindig szikla szilárd!”
Borbély Szilárd szerint a júniusi szavazás végeredményét a személyzet már márciusban tudta. „Másrészt a sétány másik végén ismét borzasztó allapotok vannak, autók egymás hegyén-hátán. A fák alatti föld a fordulástól összevágva,
sár felhordva. Mégis csak sorompóval kellene ellátni a villamosvágány utáni részt.” – utalt az egy kicsivel arrébb tapasztalható állapotokra.

Parkgondozás, köztisztaság

Deményi György arról adott hírt, hogy eltûntek a bútorok a Nagytemplom mögötti parkból. „A Templom és a Kollégium közötti területen egyetlen egy padot és széket sem találtam. Nemrég még számtalan pihenõhely volt a csendes, árnyékos, kellemes környezetben. Az éppen ott virágokat locsoló AKSD-dolgozó nem tudta, hogy hová lettek az utcai bútorok…
"Valaki tudja a választ?”
Bencsik András viszont egy megütközést keltõ szemetesürítésnek volt tanúja. „Ha nem a szememmel látom, el sem hiszem! Tegnapi sétám során az alábbira lettem figyelmes: a köztisztasági feladatokat ellátó társaság gépjármûve a járdán majd’ elütve a parkba nagy sebességgel behajtva sietett a hulladékgyûjtõ kiürítésére a Dienes János utcán.

Távozva a kukából kiesett szemetet otthagyta. Ezt elvégezve a hátsó sétányon, járdán közlekedett s úgy gyûjtötte össze a szemetesek tartalmát. Mintha az útról õ ki lenne tiltva. Környezetünkben lévõ parkok védelme csak az állampolgárokra vonatkozik, rájuk nem?”
P.G.

Forrás haon

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!