Itt adhatja meg irányítószámát!
2014 Április 02.  |  14:26

Ne a kanálisba öntsük a használt olajat! Pénz jár érte…

Keddtől fizet a telephelyén leadott használt olajért az AKSD kft. Kilónként 40 forintot adnak érte. Pénzért védhetjük környezetünket.

Az akciónak máris van foganatja, hiszen a Debrecen Televízió stábja már ma találkozott olyanokkal, akik vittek be olajat az AKSD hulladékudvarába.

Pénz járt az olajért
Pénz jár a fáradt olajért

- A környezetet nem akarom szennyezni azzal, hogy kiborítsam a csatornába az olajat. Örülök, hogy itt le lehet adni – mondta el Király Gábor.

Eddig is le lehetett adni a veszélyes hulladéknak számító fáradt motorolajat és étkezési olajakat, csak mától már fizet is érte az AKSD. Legalábbis két kilogrammtól. Aki behozza a hulladékudvarba, annak lemérik és kilónként 40 forintot fizetnek érte. Felső korlát nincs sem a lakosság, sem a cégek számára.

- Magyarországon nagyon kevés olajhulladékot gyűjtenek be ártalmatlanításra, pedig rendkívül veszélyes anyagról van szó. Az AKSD kft. ezért akciót hirdet a használt sütőolaj és a fáradt motorolaj visszagyűjtésére – hangsúlyozta Képesné Domokos Csilla, az AKSD Kft. szóvivője.

Tavaly több mint több mint kilencezer kilogrammot gyűjtöttek be, ezt szeretné a cég túlszárnyalni, ezzel is óvva a környezetet. A motorolajok például több mint 70 százalékban újra finomíthatók, vagy akár aszfaltgyártásra, biogáz előállítására is felhasználhatóak. A fáradt olajra vonatkozó akció szeptember 30-ig tart.

Forrás: dehir.hu

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!