Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Június 07.  |  00:00

Nyeli a szemetet az udvar

Már egy éve mûködik az AKSD Kft. hulladékgyûjtõ udvara, melyet tavaly június másodikán adták át. A jubileum alkalmából tartott csütörtöki sajtótájékoztatón a városgazdálkodási cég vezetõi összegezték az elmúlt esztendõ eredményeit és új célokat, feladatokat is megfogalmaztak.
A hulladékudvar szerepe elsõsorban azért jelentõs, mert ezzel látványosan csökkenthetõ lehet a jövõben az illegális szemétlerakatok száma. Az AKSD ezért minél több embert szeretne arra ösztönözni, hogy ne a lakóhelye környékén tárolja a háztartási hulladékokat, hanem azokat vigye el az István úton található telephelyre – hangsúlyozta Kardos Marianna a cég ügyvezetõ igazgatója. Hozzátette, a hulladékudvar elmúlt egy éve – annak ellenére, hogy a debreceniek még mindig nem használják ki kellõen a lehetõségeit – sikeresnek mondható. Az átadása óta ugyanis 1350 tonna szemetet szállítottak az udvarba, ebbõl 360 tonna lom, 600 tonna vegyespapír, 140 tonna gépjármû akkumulátor, 110 tonna elektronikai hulladék és 60 tonna szerves hulladék volt.
Az udvarban azonban nem csak hulladékot vesznek át, itt kapható a cég szakemberei által
elõállított virágföld is, mely a szakhatóságoktól kiváló minõsítést kapott. Jurácsik Zoltán az AKSD Kft. szolgáltatási igazgatója elmondta, egy év alatt összesen 1900 állandó használója lett az udvarnak, ebbõl 230 vállalkozó, 1670-en pedig magánszemély. A szolgáltatási igazgató hozzátette, az udvar kiváló lehetõség arra, hogy aki lemaradt volna az idõszakos lomtalanításról, ne várjon a következõ alkalomra, hanem a veszélyes és kommunális hulladékot bármikor elhelyezheti ott. Kardos Marianna, ügyvezetõ igazgató kiemelte, a rendszeres tájékoztatással szeretnék eloszlatni azt a tévhitet, hogy a lakosságnak fizetnie kell azért, mert szolgáltatás teljesen ingyenes.
Ugyan a telephely üzemeltetése igen költséges, hiszen az elmúlt évben 12 millió forintot költött rá a város, ám Kardos Marianna biztos benne, hogy megéri a fáradozást. Hozzátette, a megyében és a régióban ez az egyetlen olyan hulladékudvar, amellyel elégedettek az emberek és már látható haszna is van. Az ügyvezetõ igazgató hangsúlyozta, több lakó jelezte a város távolabbi pontjairól, hogy szívesen használná a szolgáltatást, ám neki a telephely túlságosan messze van. Kardos Marianna elképzelhetõnek tartja egy új udvar kialakítását, ám ehhez a város segítségére számít. Szerinte fontos volna, hogy az önkormányzat ingyen adjon a cégnek erre a célra egy telket, és jobban támogassa a cég pályázati munkáit.
Forrás deol

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!