Itt adhatja meg irányítószámát!
2011 December 23.  |  11:18

Öt százalékkal emeli a szemétszállítás díját az AKSD

A nemfizető fogyasztók miatt kell egy százalékkal az infláció feletti mértékben, 4,95 százalékkal emeli az AKSD Kft a szemétszállítás díját. Januártól 514 forintba kerül egy 120 literes kuka heti egyszeri ürítése.

Varga László városfejlesztési főosztályvezető előterjesztését azzal indokolta, hogy évente csaknem 100 millió forintot nem tud, – még az adóhatóság segítségével sem – behajtani a nemfizető debrecenieken. Ráadásul ezt a szolgáltatást nem lehet korlátozni, a szemetet nem lehet otthagyni. Ezért javasolja az AKSD, hogy ne 3,9, hanem 4,95 százalékkal emelkedjen a szemétszálíltás díja.

Ezt az indoklást furcsának és elfogadhatatlannak tartja az ellenzék. Ágoston Tibor, a Jobbik frakcióvezetője szerint az AKSD nyereséges, ezért a nemfizetők tartozását nem kellene a rendesen fizetőkre terhelni. Szathmári Károly, az MSZP frakcióvezetője emellett azzal érvelt, hogy vannak módszerek arra, hogy a nemfizetőktől behajtsák a tartozást.

Varga László főosztályvezető végül hozzátette: tudomása szerint a Magyar Nemzeti Bank szerdán 5 százalékosra módosította a jövő évi várható inflációt, így az AKSD emelése alatt van a inflációs korlátnak. Az előterjesztést a közgyűlés elfogadta.

Forrás: Dehir

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!