Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Október 04.  |  00:00

Papírgyûjtés

Ismét papírgyûjtést szervezett az oktatási intézményekben az AKSD Kft. A november végéig tartó akcióban a tervek szerint több, mint 300 tonna hulladékot gyûjtenek össze a diákok.

A Debreceni Egyetem Arany János Gyakorló Általános Iskolájában például minden évben mintegy 11 tonna újságot, szórólapot és egyéb papírhulladékot szállítanak el.

Tegnap délután az Arany János Általános Iskola elõtt parkoló autók csomagtartója is tömve volt újságpapírral. Elkezdõdött a hulladékgyûjtés. Zsákokban, dobozokban gyûlik az újság és a régi tankönyv is halomban áll a konténerekben. A gyerekek versenyeznek, ki gyûjt több papírt. Van olyan diák, aki 233 kiló újságot hozott ma délután.

Szoktuk venni a boltban, és amikor kiolvassuk, kisebb kupacokba rakjuk, levisszük a garázsunkba és összekötögetjük - mesélte Csige Kristóf.

Az iskolában minden évben megrendezik a papírgyûjtést. A pedagógusok szerint ez azért fontos, hogy a gyerekek figyelmét ezzel is felhívják a szelektív hulladékgyûjtés fontosságára.

Tanítjuk nekik a szelektív hulladékgyûjtést, a gyakorlatban is csináljuk, az iskolában van két konténer elhelyezve, ahova papírt és mûanyagpalackot hoznak a gyerekek – hallhattuk Grasseliné Nagy Adél iskolaigazgatót.

Az iskolában tavaly 10 tonna papírt gyûjtöttek össze és idén is ekkora mennyiségre számítanak. A legszorgosabb osztályok tortát és édességet kapnak. Az iskolákban összegyûjtött papírt az AKSD kft. Vértesi úti telepére szállítják. Itt bálákba rendezik, és a papírgyárban újra felhasználják az újságokat, kartonokat. A cég minden évben megszervezi a debreceni intézményekben a hulladékgyûjtést.

Az idén is törekedtünk arra, hogy ne csak papírt, hanem alumíniumot, PET palackot, mindent tudjanak gyûjteni a gyerekek. Nagyon szeretik és egyre többet gyûjtenek be – mondta el Juhász Judit, az AKSD Kft. PR vezetõje.

Az intézményekben november végéig tart a hulladékgyûjtés. Eddig 130 tonna papírt szállítottak el az iskolákból, óvodákból. Az AKSD arra számít, hogy az akció végéig még legalább ugyanekkora mennyiséget gyûjtenek össze a debreceni gyerekek.

 

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!