Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Május 23.  |  00:00

Parkrendezés

Több mint 3 millió négyzetméternyi önkormányzati területen gondozza a füvet az AKSD Kft. Jelenleg 36 ember kaszál városszerte.

Az enyhe tél miatt hamar kezdõdött a munka. Vannak olyan területek, ahol ebben az évben most már harmadjára nyírják a füvet.

Ma délelõtt a Sámsoni úton dolgoztak a gépek. Itt nyírták a füvet az AKSD munkatársai. A cég több millió négyzetméternyi területet gondoz a városban. Az AKSD a munka elvégzésére az önkormányzattal kötött szerzõdést. A társaság ez alapján végzi a kaszálást városszerte.

A szerzõdés alapján kategorizálva van a város területe. A teljes terület, amit kaszálnunk kell, meghaladja a 3 millió négyzetmétert - mondta el Jurácsik Zoltán, az AKSD Kft. szolgáltatási igazgatója.

A szerzõdés alapján vannak olyan területek, például a belvárosban, ahol évente 14-szer kell lenyírni a füvet. A Tócóskertben, a Vénkertben és az ûjkerti lakótelepen azonban csak hatszor.

Az enyhe tél miatt idén hamarabb kellett kezdeni a munkát, így már márciustól dolgoznak a gépek. Van olyan terület, ahol már a harmadik kaszáláson is túl vannak. Debrecenben speciális, nagy teljesítményû, önjáró fûnyírókkal, traktorokkal és damilos kézi fûnyírókkal dolgoznak. Az AKSD munkatársai közül 36-an nyírják a füvet városszerte.

Jelenleg egyszerre több helyen rendezik a városi zöldfelületeket. A napokban a Sámsoni út mellett többek között a Tócóskertben, a Nagyerdõn és a Csapó utca környékén kaszálnak az AKSD munkatársai.

 

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!