Itt adhatja meg irányítószámát!
2013 Szeptember 20.  |  13:03

Rezsicsökkentés: ezt nagyon benézték a debreceni szocialisták

A szemétszállítás díjának debreceni csökkentését kritizálja az MSZP. A párt városi alelnöke azt mondta: úgy csökkent 10 százalékkal a díj júliusban, hogy előtte 17-tel növelték, így a városvezetés a rezsicsökkentés után is kellő nyereséget juttatott az AKSD-nek. Papp László alpolgármester úgy reagált, bárki kiszámolhatja, hogy a szocialisták rosszul matekolnak. A szemétszállítás díja valójában csaknem 20 százalékkal lett olcsóbb júliustól.

Vörös tablóra írt 7 milliárd forinttal készült az MSZP. Rónai György és Madarasi István úgy számol, hogy az elmúlt három évben ennyi pénzt vontak el osztalékként a víz- és csatorna, valamint a távhődíjakból a közműcégektől Debrecenben. Madarasi István hozzátette: a szemétdíjak 10 százalékos rezsicsökkentése is furcsán sikerült Debrecenben.
Rónai György elnökségi tag és Madarasi István városi alelnök
Rónai György elnökségi tag és Madarasi István városi alelnök
- Tavaly októberben – tudatosan előre – emelték 17 százalékkal a szemétszállítási díjakat, és erre a megemelt összegre vetítik rá a 10 százalékos rezsicsökkentést. Valójában a debreceni lakosok nem kevesebbet fizetnek, hanem többet – jelentette ki Madarasi István, az MSZP városi alelnöke.

Papp László alpolgármester nem érti, hogy a szocialisták hogyan számoltak. A júliusi 10 százalékos csökkentéskor ugyanis nem a 2013 júniusában aktuális árakat vitték le, hanem a törvényben meghatározott 2012 áprilisit. Így Debrecenben 10 százaléknál jóval nagyobb mértékben lett olcsóbb a szemétszállítás.

- A 2013 júliusában életbe lépett csökkentés olyan mértékű, hogy a szemétszállítás díját a 2011-es szintre viszi vissza. Ez egészen pontosan 19,8 százalékos csökkentést jelent, amelyre nem volt példa az elmúlt években – jelentette ki Papp László alpolgármester.

2011-ben egy átlagos 120 literes kuka egyszeri ürítése bruttó 483 forintba került, 2012-ben 515 forintba, 2013 első félévében 602 forintba, míg a júliusi csökkentés után újra 483 forintba, ami a korábbi 602 forinthoz képest 19,8 százalékos csökkenés.

Forrás: Dehír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!