Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Június 07.  |  00:00

Sikeres a Hulladékudvar

Egy év alatt közel másfél ezer tonna szemetet gyûjtött össze az AKSD Kft. a Lakossági Hulladékudvarban. Legtöbben lomot és papírt szállítottak az István úti telephelyre.

A szolgáltatást mintegy kétezren vették igénybe tavaly június óta.

Az AKSD hulladékgyûjtõ telephelyére szinte percenként érkeznek autók. Az ide érkezõk számára nagy segítség a már egy éve üzemelõ lakossági hulladékudvar. Iván Áron egyike annak a mintegy 2000 debreceninek, aki már többször igénybe vette a szolgáltatást. Most például a cseresznyefáját gallyazta le. Az ágakat a város területén csak illegálisan tudta volna lerakni.

Nagyon jónak tartom, a szelektív hulladékgyûjtõbe ezeket nem lehet betenni, akár elektromos, akár zöld hulladékot ilyen nagy tömegben – hallhattuk Iván Áront.

Az AKSD tavaly június 2-a óta gyûjti a veszélyes hulladékot, vagy azt, ami túlságosan nagy ahhoz, hogy az utcai szemétgyûjtõkbe lehessen tenni. Nagyobb mennyiségben papírhulladék, akkumulátor és elektronikai eszközök érkezik ide A legtöbben lomot hoznak.

Az eltelt egy év alatt megközelítõleg mintegy 1350 tonnányi hulladék került beszállításra ide, az István út 136. szám alá. A hulladékoknak a boncolásakor el lehet mondani, hogy legmagasabb értéket mennyiségben a lom típusú hulladék képviseli – tudtuk meg Jurácsik Zoltántól, az AKSD Kft. szolgáltatási igazgatójától.

Az AKSD és a város számára is a legnagyobb problémát az illegális hulladéklerakók jelentik Ez emészti fel a legtöbb pénzt a város tisztán tartásában. Pedig a gumit is vagy a fém hulladékokat a lakossági udvarban ingyen átveszi az AKSD.

A város területén jelentõs számban fordulnak elõ az illegális hulladéklerakók. Ezeket a város önkormányzata folyamatosan szünteti meg. Több mint 30 millió forintot költöttünk ezeknek a hulladéklerakó helyeknek a felszámolására – tájékoztatott Gábor Zsombor városüzemeltetési osztályvezetõ.

A 30 millió forintos ráfordítással sikerült 20 %-kal csökkenteni az illegális hulladéklerakók számát Debrecenben. A város abban bízik, hogy ez hamarosan még kevesebb lehet, hiszen a Lakossági Hulladékudvar egyre népszerûbb a debreceniek körében. Ezért azt tervezik, hogy a város más pontján is épül majd hasonló tároló.

 

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!