Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 December 13.  |  09:07

Száz közmunkás veszi fel a harcot a hóval Debrecenben

Csúszkáló autók, óvatosan egyensúlyozó gyalogosok - néhány centi hó hullott a hétvégén, de ez is elég volt ahhoz, hogy lelassítsa a debreceni közlekedést. Az AKSD Kft. délelőtt tíz órára befejezte az utak takarítását, a szolgáltató csak azokon a területeken végezte el a munkát, ahol az önkormányzat megrendelte tőlük.

A hónak a legkisebbek örültek a legjobban. Annak, aki nem szánkóval, hanem autóval közlekedik, inkább bosszúságot okozott a pár centis hótakaró.

Sok helyen még délelőtt is csak lépésben közlekedtek a járművek. Van olyan közlekedési tábla, ami arról árulkodik, hogy nem minden autó vette zökkenőmentesen a csúszós akadályt.

Vasárnap délelőtt a körgyűrű és a környező utcák, délután pedig egy újabb 180 kilométeres szakasz szórását rendelte meg az önkormányzat az AKSD-től – ezt mondta a városüzemeltetési osztályvezető. Délelőtt tízre már mindenhol befejezték a munkát. A járdákat pedig közmunkások takarítják majd.

- Folyamatosan száz közmunkás kapcsolódik be a járdák kézi takarításába – mondta Gábor Zsombor a városüzemeltetési osztály vezetője.

Az önkormányzatnál átlagos télre számítanak, úgy tervezik, hogy az utak tisztántartása 30-50 millió forint kiadással járhat, de az időjárás átírhatja a terveket.

A főutakat a Közútkezelő síktalanítja. Debrecenben hat, a városon kívül pedig 34 gép dolgozott a hétvégén.

- Összességében nyolc centiméter hó hullott Hajdú-Bihar megyében, ennek a mennyiségnek az eltakarítását a szombat estére, illetve vasárnapra elvégeztük. Az utak hétfőn folyamán sónedvesek, a mellékutak pedig havasak, illetve sónedvesek ott, ahol a sózást végeztük – magyarázza Klenóczky Károly, a Magyar Közút Zrt. Hajdú-Bihar megyei Igazgatóságának vezetője.

Debrecenben ismét homokból és sóból álló keverékkel szórták fel az utakat. Ez nem olyan hatékony, mint a tiszta só, de a környezetet kevésbé károsítja.

Forrás: Dehír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!