Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 November 04.  |  00:00

Százezren voltak a temetõben

Nemcsak a forradalom áldozataira, hanem családtagokra is emlékeztek a temetõben. A zord idõjárás miatt ma kevesebben vittek virágot kedves halottaik sírjához, mint az elmúlt napokban.

Mindenszentek ünnepén és Halottak napján azonban legalább százezren látogattak ki a köztemetõbe.

Az esõs idõ ellenére néhányan még ma is vásároltak virágot a szeretteik sírjára. Balogh Sándorné azért jött a köztemetõbe, hogy rokonairól megemlékezzen. Mint mondta, korábban szeretett volna jönni, de csak most volt rá ideje.

Az édesanyámhoz, a sógoromhoz, az anyósomhoz jövök. Én úgy gondoltam, hogy ilyenkor a szeretet is meg van az emberben a halottai iránt. Elmondom nekik, hogy én nagyon szerettem õket – hallhattuk Balogh Sándornét.

A virágárusok szerint nem csak az esõs idõ miatt van kevesebb vásárló. Ez jellemzõ Mindenszentek és Halottak napja után. Az ünnepek alatt pedig annyian vásároltak, amint ez már évek óta megszokott.

Ahogyan szokott tulajdonképpen, de úgy vagyunk mi, termelõk vele, hogy valamit csinálni kell, tehát rosszabb annyira nem volt – mondta el Gál Sándorné virágárus.

Az esõ miatt most jóval kevesebben voltak az ilyenkor megszokottnál. A felmérések szerint azonban a négy nap alatt ugyanolyan sokan megemlékeztek szeretteikrõl, amint az ünnepek alatt szokásos.

Naponta több tízezren jöttek ki a temetõbe. Különösen november elsejére, Mindenszentek napjára. Hisz akkor az idõjárás is olyan volt. Sokan, szerintem legalább százezren voltak kint – nyilatkozta Tronka István, a AKSD Kft. temetésszolgáltatási divízióvezetõje.

A temetõn belül rendészek vigyázták a temetõ nyugalmát Mindenszentekkor és Halottak napján. Talán ennek is köszönhetõ, hogy semmilyen probléma nem merült föl az ünnepek alatt.

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!