Itt adhatja meg irányítószámát!
2013 Szeptember 19.  |  15:43

Szemét egy ügy: munkaügyi bíróság lett a vége

A megyei kormányhivatal a közelmúltban keresetet nyújtott be a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz.

Mindezt tette azért, hogy a martfűi önkormányzattal szemben állapítsa meg a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladat-ellátási kötelezettség elmulasztását, és határidő kitűzésével kötelezze az önkormányzatot arra, hogy egy közszolgáltatóval kösse meg a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződést – adott tájékoztatást érdeklődésünkre a kormányhivatal illetékese.

Mint ismeretes, Martfű idén július 24-től nem rendelkezik hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződéssel, melyről a település polgármestere július 25-én tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságot. A korábbi közszolgáltató, a Kun Hulladék Kft. még január 23-án hat hónapos határidővel felmondta a várossal kötött szerződést. A katasztrófavédelmi igazgatóság augusztus elsejétől a Remondis Szolnok Zrt.-t jelölte ki szolgáltatónak a város új hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésének megkötéséig, de legfeljebb 2014. április 30-ig.

Szemét egy ügy: munkaügyi bíróság lett a vége - Szoljon.hu

A megyei kormányhivatal törvényességi felügyeleti jogkörében törvényességi felhívásban kötelezte a martfűi képviselő-testületet, hogy a jogsértő állapot megszüntetése érdekében a feladat-ellátási kötelezettségének tegyen eleget úgy, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátását egy közszolgáltatóval kötött hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés útján biztosítsa.

„A testület az augusztus 29-i rendkívüli ülésén tárgyalta a Kormányhivatal törvényességi felhívását. Dr. Kiss Edit polgármester és az önkormányzati képviselők egységes álláspontja szerint a képviselő-testület nem követett el törvénysértést a hulladékszállítási közszolgáltatásban kialakult helyzet kezelése során. Véleményük szerint az, hogy az önkormányzat nem rendelkezik érvényes közszolgáltatási szerződéssel, nem róható fel a képviselő-testületnek, és nem állapítható meg mulasztása sem” – áll a város honlapján.

Forrás: szoljon.hu

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!