Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Szeptember 27.  |  00:00

Szemét ügyek az új telephelyen

Berettyóújfalu – Miért nincs nyitva a Bihari Regionális Hulladékkezelõ és Hasznosító Telep hétvégén, amikor a dolgozó emberek ráérnének beszállítani azt a hulladékot, amit nem tudnak a kukákban elhelyezni, vetette fel a kérdést néhány felháborodott bihari olvasónk.

Egyikõjük azt is elárulta, hogy miután zárva találta szombaton a telephelyet, már nem volt kedve hazavinni a szemetet, inkább megszabadult tõle az immár illegális, de nem rég még mûködõ szeméttelepen. Szerinte ezt küszöbölhetné ki a fenntartó cég, ha szombaton is gondoskodnának az átvételrõl. Volt, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a Bihari Hulladékgazdálkodási Kft. ígérete ellenére nem tud mûanyag zsákot biztosítani a plusz szemétnek.

Telefonon kerestük meg Simon Pétert, a kft ügyvezetõjét, aki a felvetett problémákra elmondta, hogy társaságuk fõ feladata a hulladék elszállítás. A telephely hétköznaponként reggel 7-tõl 8-ig tart nyitva, két mûszakban, ezért úgy gondolja, hogy munka után még bárki ki tudja szállítani a hulladékot.

Mint mondta, a hétvégi hulladékátvételt nem tervezik, mivel eddig nem mutatkozott igény rá, valamint ez lényeges többlet költséget jelentene számukra, hiszen három-négy ember szolgálati díját kellene kifizetni. Az ügyvezetõ úgy véli, hogy a heti rendszerességgel ürített kukák, és a hosszú nyitvatartási idõ mindenkinek biztosítja a szemét elhelyezés lehetõségét.

Azt is elmondta lapunknak, hogy mivel a biztonsági szolgálat folyamatos a telepen, majd rákérdez a biztonsági õröktõl, hány esetben fordult elõ, hogy valaki hétvégén szeretett volna szemetet vinni. A zsák hiányról elismerte, hogy valós probléma, de októbertõl már megvásárolható lesz. Az ügyvezetõ tájékoztatása szerint a hiányt az okozza, hogy egy helyi mûanyag gyártó cégtõl rendelték meg a zsákokat, akik különbözõ okok miatt csak most fogják legyártani a terméket.
B.K.A.

 

Forrás haon

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!