Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Augusztus 18.  |  00:00

Szép porták versenyeztek

A Tiszta udvar – Rendes ház mozgalom 2002-ben civil kezdeményezésre éledt újjá. Idén 138-an neveztek az önkormányzat és az AKSD Kft. által szervezett versenyre, közülük családi-, társas-, lépcsõház és egyéb kategóriában hirdettek gyõzteseket, és 26 különdíj is gazdára talált.
Nagyszerû dolog, ha valaki energiát, erõt, fáradtságot nem kímélve rendben tartja környezetét, és ezzel példát mutat másoknak is – jelentette ki Kósa Lajos polgármester a 2007-es Tiszta udvar – Rendes ház program péntek esti eredményhirdetésén.
Nehéz dolga volt a pályázat bírálóbizottságának, hiszen a nevezõk között a legkülönbözõbb adottságú házak és kertek szerepeltek a parányi udvarostól, a nagyméretû, tágas telken fekvõig. Voltak azonban olyan tényezõk, amelyek segítették az ítészek munkáját. Számba vették a tisztaságot, a kert rendezettségét, az állattartás körülményeit, keresték a kert és a lakók közötti összhangot, és a térkialakításnál a praktikussági tényezõket. Pluszpont járt környezetvédelmi szempontok szerinti hulladéktárolás, szelektív gyûjtés, komposztálás feltételeinek megteremtéséért, míg a parlagfû és a gazos kert hátrányt jelentett a versenyben – árulta el a szakmai szempontokat Zsiláné André Anikó kertészmérnök, a Debreceni Egyetem Mezõgazdaságtudományi Karának oktatója. A szakember úgy véli, a versenyre jelentkezõk magas száma is azt mutatja, hogy a város lakossága törekszik környezetének szebbé tételére.
A megmérettetésben minden kategóriában három helyezettet emeltek ki, és több különdíjat is odaítéltek. Családi házak között a Szép utca 36., egyéb ház kategóriában a Bem József utca 4. szám alatti érdemelte ki az elsõ díjat. A társasházak közül a Kéky Lajos utca 1-3., míg lépcsõház kategóriában a Vincellér utca 4. szám alatti állhatott fel a képzeletbeli dobogó legfelsõ fokára. A gyõztesek pénznyereményt, vásárlási utalványt, kertszépítéshez használatos ajándékokat, faiskolák felajánlásait, illetve a házfalukat díszítõ, minõsítõ táblát kaptak, senki nem tért haza üres kézzel.

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!