Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Augusztus 21.  |  00:00

Tiszta a tér

Több száz köbméternyi mûanyagflakont, poharat hagytak maguk után a karneválozók. A felvonulás útvonalának egy részét már hétfõ délután megtisztították az AKSD munkatársai.

Az esti karnevál és az utcabál helyszínérõl kedden hajnalban szállították el a hulladékot. A nézõk nem csak szemeteltek. Néhány fát, virágot is tönkretettek és padokat is megrongáltak.

Egy szál virág és a sötétben árválkodó kompozíciók emlékeztettek hajnalban az augusztus 20-i felvonulásra. Na és persze az eldobált szemét. Az elsõ takarítógépek még sötétben indultak el a Kossuth téren. Voltak, akik a karneváli tribünrõl figyelték, hogy dolgoznak az AKSD munkatársai. Több mint 100-an takarították az esti felvonulás útvonalát. A Petõfi tértõl a Kölcsey Központig az elõzõ évekhez hasonlóan mintegy 150 köbméternyi hulladékot gyûjtöttek össze és szállítottak el. Elsõsorban üdítõs palackokat, poharakat dobáltak el a karneválozók. Az ünneplõ tömeg a virágokat sem kímélte.

A növényekben több száz ezer forintos kár keletkezett. A karneválozók néhány padot és kukát is tönkre tettek.

Felálltak rájuk a nézelõdõk, megtapossák, ugrálnak, így a padok deszkái sérülnek. Az edényzetekben is van kár. Próbálnak a villanyoszlopra felmászni, és kilátónak használják a szemetes edényeket - mondta el Jurácsik Zoltán, az AKSD Kft. szolgáltatási igazgatója.

A növények egy részét kicserélik, a padokat és a megrongált öntözõberendezést hamarosan megjavítják. A kár meghaladja a 400 ezer forintot.

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!