Itt adhatja meg irányítószámát!
2013 Június 25.  |  15:22

Több évre hűvösre kerül, aki szelektív kukákat gyújtogat

Idén már 12 szelektív hulladékgyűjtőt rongáltak meg Debrecenben. Az AKSD Kft. több helyen műanyagról fémre cserélte a ládákat.

A sorozatos rongálások miatt az AKSD több helyen már fémre cserélte a műanyag tartályokat. Azok ugyanis nem égnek el. Az elmúlt négy évben 89 szigetet gyújtottak fel, idén eddig tizenkettőt. A kár minden évben több millió forint.

- 2009 óta a leégett szigeteknek az összértéke meghaladja a 10 millió forintot, ami nem kis költség, ezeket soron kívül kell pótolni – tájékoztatott Jurácsik Zoltán, az AKSD Kft. szolgáltatási igazgatója.

A szelektív hulladékgyűjtőket már a közterület felügyelők is figyelik. Ők azt büntetik, aki a kukák mellé teszi a szemetet, de a gyújtogatókra is figyelnek.

- Ha a megfigyelés alatt valaki felgyújtja a kukát, akkor a közterület felügyelők beavatkoznak, értesítik a tűzoltókat vagy megpróbálják elfogni a gyújtogatót – nyilatkozta Tőzsér Gyula, a a Debreceni Közterület-felügyelet hatósági osztályvezetője.

A szelektív gyűjtők rongálása miatt eddig sem a közterület-felügyelők, sem a rendőrök nem kaptak még el senkit. A rongáló három év börtönbüntetéssel is sújtható.

Forrás: Dehír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!