Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Szeptember 21.  |  00:00

Tócóvölgyi tapasztalatok bejárás után

Pótolni kell a padokat, tartósabbra kell cserélni a hulladékgyûjtõket, és gyakrabban kell kaszálni a tócóvölgyi lakótelepen.

Ezeket a tapasztalatokat gyûjtötte össze a körzet önkormányzati és országgyûlési képviselõje Halász János a terület mai bejárásán.

Még a háztetõrõl is vigyázó szemek felügyelik a Tócóvölgyet. A 10 háztömböt számláló lakótelepen azonban mégis elõfordulnak kisebb-nagyobb problémák. Például a fák gallyazását vagy a kaszálást illetõen. Az önkormányzat az AKSD-vel kötött szerzõdést a terület gondozására. A szolgáltató idén hatszor vágta le a füvet. Ez azonban kevésnek bizonyult, így a kerület önkormányzati képviselõje azt szorgalmazza, hogy többször végezzenek ilyen munkát a Tócóvölgyben.

Évente ötször történik itt fûnyírás. Ebben az évben már hatszor volt, kértem képviselõként, hogy ez történjen meg, úgy látom, hogy ezt rendszeresítenünk kell jövõre, mert az itteni körzetben szükség van erre a bõvítésre – mondta el Halász János.

Halász János a terület csütörtöki bejárásán vette észre azt is, hogy az AKSD nem szállította el a fákról levágott gallyakat. Ez napokon belül megtörténik. A szelektív hulladékgyûjtõkkel kapcsolatos gondokra azonban már nehezebb megoldást találni. Az itt élõk ugyanis már megszokták, hogy a kommunális hulladékot válogatva dobják ki. Az edények azonban hamar megtelnek, ezért sokszor a gyûjtõ mellé teszik a szemetet. Míg a hulladékból sok, addig az ülõ alkalmatosságból kevés van a Tócóvölgyben.

Egy rövid séta után jónéhány olyan padot lehet találni a Tócóvölgyben, ami már nem használható. Két lépéssel arrébb már a szemetet sem lehet kidobni, hiszen a vandál kezek ezt is tönkretették. Amegrongálódott edényeket még az idén tartósakra cserélik, a padokat azonban csak jövõre tudják pótolni. A városüzemeltetési osztály már értesült az itteni problémákról. A nagyobb összeget igénylõ beruházásokra azonban már csak a jövõ évi költségvetésben tudnak elkülöníteni forrásokat.

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!