Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Október 31.  |  08:54

Tudnivalók a „négynapos” hétvégéről – Nyitva tartás, menetrendek, hasznos információk

Hűvös, esős hosszúhétvége áll előttünk, melynek első napján (november 1., csütörtök) zárva lesznek a hivatalok és üzletek. A halottak napjára tekintettel a temetők meghosszabbított nyitva tartással üzemelnek. A várhatóan megnövekvő utasforgalom miatt a MÁV plusz kocsikkal megerősítve közlekedteti járatait.

A temetők látogatóihoz alkalmazkodnak

Már mától módosított menetrend szerint közlekednek a MÁV szerelvényei a kegyeleti ünnep és a hosszú hétvége miatt várhatóan megnövekvő utasforgalomhoz igazodva. Szerdán (október 31.) pénteki, csütörtökön (november 1.) szombati, pénteken és szombaton (november 2. és 3.) ünnepnapi menetrend lesz érvényben, míg vasárnap (november 4.) a megszokott, vasárnapi rend szerint indulnak a vonatok. A szerelvények plusz kocsikkal megerősítve közlekednek, az összes rendelkezésre álló, üzemképes jármű felhasználásával. Továbbá vasárnap délután 16.34 órakor egy mentesítő vonat is indul Debrecenből Budapestre, a Nyugati pályaudvarra.

A Hajdú Volán Zrt. szerdán a hét utolsó munkanapjára, csütörtöktől szombatig munkaszüneti napokra, míg vasárnap a hét első munkanapját és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napra vonatkozó menetrend szerint közlekedteti buszait.

Meghosszabítva

Október 31-től november 2-ig a debreceni köztemető reggel 7 órától este 20 óráig, szombaton és vasárnap reggel 7-től este 19 óráig tart nyitva. November 1-4-ig a temető környékén útzár lesz, megközelítéséhez érdemesebb a tömegközlekedést igénybe venni.

Hajdúszoboszlón a köztemető területén november 1-én és 2-án csak gyalogos közlekedés engedélyezett. (A rászorulókat e napokon ingyenes belső mikrobusz-járattal szállítják 8-18 óráig.) Szombaton és vasárnap a rokkantkártyával, és az érvényes behajtási engedéllyel rendelkezők gépkocsival is behajthatnak. November 1-3-án hosszabbított nyitva tartás lesz 7-től 21 óráig.

A hajdúböszörményi városi köztemető november 1-én 7-20 óra között, november 2-4-éig 7-18 óra között tart nyitva. E napokon a helyi buszközlekedés menetrendjét is a látogatók igényeihez igazítják.

Forrás: Haon

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!