Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Február 07.  |  09:56

Van látszatja az AKSD éjszakai munkájának

Lényegesen könnyebben lehet közlekedni Debrecenben, mint lehetett hétfőn. A főbb utak jól járhatók, a mellékutakon még van hó.

A hétvégén leesett 25 centi hó alaposan megnehezítette hétfőn a közlekedést Debrecenben. Az utak sok helyen havasak, jégbordásak voltak, és csúsztak, emiatt a DKV járatai is 10-20 perces késéssel közlekedtek a reggeli órákban. Hétfőn délután az önkormányzat ezért az addiginál intenzívebb munkát rendelt meg az AKSD-től, így éjszaka is takarították az utakat.

Van látszatja az AKSD éjszakai munkájának

Nos, az éjszakai munkának van látszatja, lényegesen gyorsabban lehet közlekedni az utakon, s a DKV buszai és trolijai is többségében pontosan járnak. A főbb útvonalakat sikerült megtisztítani, azok jól járhatók; egy-két kereszteződésben van még hó az úton. Ahogy tapasztaltuk, kedd reggel a mellékutakat is síktalanította az AKSD, de azok jelentés részén még most is nehezen autózni. Ugyancsak havasak az utak még a nagyerdei utakon.

A DKV tájékoztatása szerint a Debrecen és Ondód között közlekedő 17-es autóbuszok közlekedésében fennakadások vannak a hó és a síkos út miatt. Továbbá a Nagyállomás és az IT Services Hungary Kft. között közlekedő 10-es és 10Y-os autóbuszok közül csak a szóló autóbuszok tudnak a teljes vonalon közlekedni. A csuklós autóbuszok a hó és a jeges út miatt csak a Vezér utca végállomásig közlekednek.

Az éjszaka leesett hó csak néhány vasútvonalon, illetve körzetben okoz kisebb-nagyobb fennakadásokat a közlekedésben; az ország vasútvonalain az előírt menetrend szerint elindultak a szerelvények. Nagyobb belföldi késést a debreceni, a kecskeméti és a székesfehérvári körzetekből jeleztek, ami 20-40 percet jelent. A MÁV Zrt. szakemberei folyamatosan végzik a váltók tisztítását és a jegesedés megszüntetését.

Forrás: Dehir

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!