Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Augusztus 08.  |  00:00

Városszépítés a karnevál jegyében

Az idei száraz nyár egyik pozitívuma, hogy kevesebb a szúnyog Debrecenben és környékén. Ezért eddig nem is volt szükség a vérszívók írtására. A virágkarnevál közeledtével azonban nemcsak a belváros tisztaságára, hanem a szúnyogmentesítésre is gondot fordít az önkormányzat, hogy a rovarok ne árnyékolhassák be senki szórakozását.
Az idei elsõ szúnyogirtást augusztus 10-e és 14-e között tartják az esti órákban. A légi szórás ötezer hektáros területre terjed ki, különös tekintettel a belvárosra, az Újkertre és a Vénkertre. Az 5,4 millió forintba kerülõ permetezést az önkormányzat megbízásából a Hortobágy Környezetvédelmi Kft. végzi el – adta hírül az önkormányzat sajtóközleménye.
Ugyancsak a karneváli készülõdés része a belvárosi területek szebbé és tisztábbá tétele. Ennek érdekében az AKSD Kft. mellett a Dehusz Kht. négy közhasznú munkása is besegít a Petõfi tér–Piac utca–Kossuth tér–Kálvin tér–Déri tér–Baltazár Dezsõ tér útvonalon a közterület takarításába. A kht. dolgozói fõként a kézi takarítást igénylõ munkálatokból veszik ki a részüket, így a nehezebben hozzáférhetõ helyekrõl és zöld terültekrõl õk számûzik a szemetet, beleértve a cigarettacsikkeket is. A köztisztasági akció többletköltséget nem jelent az önkormányzatnak, a lakosságra azonban azt a kötelezettséget rója, hogy vigyázza a tisztává varázsolt belváros rendjét. Jó lenne, ha ezt mindenki betartaná!
Forrás deol

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!