Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Január 17.  |  10:58

Városszerte gallyazzák a fákat és a cserjéket

Megkezdődött a fák és a cserjék gallyazása a debreceni parkokban. Az AKSD munkatársai tavaszig a város valamennyi lakótelepén eltávolítják a növényekről a felesleges, vagy korhadt részeket.

A magasabban lévő ágakat teleszkópos fűrésszel vágják le az AKSD munkatársai. A vastagabb fát láncfűrésszel aprítják fel, a kisebb gallyakat pedig gölner ollóval metszik le. Így nem sérül a növények törzse. A társaság ezen a héten kezdte meg a fák és a cserjék szokásos éves gallyazását a parkokban.

- Szükséges a növényeket minden évben egy ifjító, ritkító metszés alá venni. A száraz, elhalt, elöregedett részeket eltávolítjuk a növényről, ez élettanilag kedvező a számukra – magyarázza Bakó Gergely, az AKSD Kft. közterület-fenntartási üzletágvezetője.

Ragó Györgyé a Déli soron lakik. Azt mondja, sohasem marad felfordulás a gallyazás után. Most is csak az őszi lombot sepri össze a ház előtt.

- Örülök neki, sőt még jobban is le kellene gallyazni az egyik nagy nyárfát, mert az allergiásoknak komoly problémát okoz májusban, amikor hordja ezt a pihét a szél – hallhattuk Ragó Györgynét.

A levágott gallyakat az AKSD telephelyére szállítják és komposzt lesz belőlük. A munka várhatóan március elejéig, rügyfakadásig tart. A Déli sor után a Tócóskertben gallyaz az AKSD.

Forrás: Dehir

Városszerte gallyazzák a fákat és a cserjéket - AKSD Kft.

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!