Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Március 12.  |  00:00

Virágföld és komposzt az AKSD-tõl

Nitrogénben, foszforban és káliumban gazdag virágföldet és a szennyvíziszapot hasznosító, komposztot dobott piacra az AKSD Kft. A két termék megvásárolható, illetve megrendelhetõ a társaságnál.
A Carmen Garden névre keresztelt virágföld a növények számára alapvetõ tápelemekben rendkívül gazdag, így fokozott gyökér- és virágképzõdést tesz lehetõvé. Használható az erkélyen, teraszon, kertben vagy a lakásban található növényekhez. Hatékonyan növeli a föld szervesanyag- és tápelem készletét, elõsegíti a humuszképzõdést, valamint a szár- és gyökérmaradványok lebomlását.
 A Növény- és Talajvédelmi szolgálat vizsgálatain kiváló minõsítését kapott virágföldet az AKSD telephelyien – a Vígkedvû Mihály utcai ügyfélszolgálati irodában, az István úti  lakossági hulladékudvarban és a Vértesi úti Dísznövénytermesztõ telepen – akciós áron lehet megvásárolni. 
Az AKSD másik terméke a szennyvíziszapból készült komposzt, mely a kiskertekben, faiskolákban, szántóföldi kultúrákban is használható morzsalékos szerkezetû, jó víztartó kapacitással rendelkezõ, aktív humuszképzõ anyag. A sötétbarna színezetû, nedves földszagú, könnyen bemunkálható komposzt nem tartalmaz emberre-, állatra veszélyes parazitákat, fertõzõképes kórokozókat. Jelenleg az országban több helyen (Debrecen, Pápa, Tapolca és Kunfehértó) sikerült ezzel a technológiával megoldani a környezetet terhelõ kommunális szennyvíziszap káros hatásainak megszüntetését és a mezõgazdaságban hasznos, talajtermékenység fokozó komposzttá való átalakítását.
Forrás deol

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!