aksd home mail
Keresés:

hasznos információkat talál a Debreceni Köztemető weboldalán

Közvéleménykutatás

Ön szelektáltan gyűjti a hulladékot?
Igen, mindent, amit ki tudok vinni a szelektív szigetre
Nem, úgyis egybe gyűjtik
Néha szelektálok
Soha, nem foglalkozom vele

Játszótér karbantartás

Debrecen város területén mintegy 130 db játszótér van. A játszótereket két kategóriába sorolta be az Önkormányzat: szabványos és nem szabványos játszóterek. A szabványos játszóterek azok, amelyeket már az európai uniós előírásoknak megfelelően, korszerű szabványoknak megfelelő játszóeszközökkel és ütéscsillapító burkolatokkal látnak el. A nem szabványos játszóterek azok, amelyek még ennek megfelelően nem lettek átépítve.

Az érvényben lévő parkfenntartási szerződéseink keretén belül, a DMJV Önkormányzatamegbízása alapján, Társaságunk az úgynevezett nem szabványos játszóterek fenntartását látja el. A szabványos játszóterek fenntartását a Dehusz Nonprofit Kft. végzi. Az általunk fenntartott játszótereken takarítási feladatokat, a homokfelületek évközi fertőtlenítését, lazítását, valamint évente a homokozók 30%-án a homokcserét végezzük. Az esetlegesen felmerülő karbantartási munkálatokat, például a hulladékgyűjtők, padok deszkáinak javításának, továbbá balesetveszély megszüntetésének szükségességét jelezzük az Önkormányzat Városüzemeltetési Osztálya munkatársai felé, akik saját hatáskörükben intézkednek az elvégzendő feladatokról.

Minden évben nagy mennyiségben helyezünk ki- a DMJV Önkormányzat Városüzemeltetési Osztályának megbízása alapján különböző típusú padokat és hulladékgyűjtőket.

Társaságunk nemcsak játszótér fenntartási feladatokat végez. Az utóbbi években az Önkormányzat megrendelése alapján Debrecen több nagyobb lakótelepén végeztünk játszótér felújítási munkákat, az alábbi helyszíneken:

- Mikszáth Kálmán utca (Újkert)
- Doberdó utca és környéke (Újkert)
- Kishegyesi út- István út tömb-belső (Tócóskert)
- Jászai Mari tér (Belváros)
- Tócóskert rönkhomokozó kialakítása
- Újkert rönkhomokozó kialakítása
- Erzsébet utcai lakótelep EU szabványos játszótér építése
- Mikszáth K. utcai lakótelep EU szabványos játszótér építése

Ezeken a játszótereken korszerű, európai uniós szabványnak megfelelő berendezési tárgyakat, játszóeszközöket helyeztünk ki.
 

Friss Hírek

Az új hulladékgazdálkodási rendszerbe Hajdú-Bihar megye is integrálódik

2017.07.21 |
A Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft-hez...
részletek

Hulladékégetőket építene a kormány

2017.06.13 |
Lázár János a szokásos Kormányinfóján beszélt arról,...
részletek
Hulladékkezelési díj támogatás
Sárga edény
Az elektromos és elektronikai hulladék nem szemét!