Itt adhatja meg irányítószámát!

Épületenergetiaki fejlesztés

Köszöntő

Tisztelt Érdeklődő!

Az A.K.S.D. Városgazdálkodási Korlátolt Felelősségű Társaság az észak-alföldi régió piacvezető hulladékgazdálkodási vállalataként európai színvonalú szolgáltatásainkkal Debrecenben és 153 településen nap mint nap közel hatszázezer ember életét könnyítjük meg. Alapvető céljaink 1992 óta változatlanok: számunkra legfontosabb a minőségi munkavégzés, vevőink elégedettsége, valamint környezetünk védelme és megóvása.

Ahhoz, hogy a fenti célokat teljesítsük, elengedhetetlen a munkatársak megfelelő munkakörnyezetének biztosítása, a hozzánk érkező partnerek (vevők, beszállítók) színvonalas üzleti környezetének biztosítása, a Kft. üzemeltetési feltételeinek javulása.

A fejlesztés a Környezet és Energia Operatív Program keretében most megvalósítás alatt lévő komplex energetikai felújítás, melynek részleteivel a jelen honlap segítségével ismerkedhetnek meg!

A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft.
Vezetősége

Cégbemutatás

Az A.K.S.D. Kft. az Észak-alföldi régió piacvezető hulladékhasznosítási vállalata. Szolgáltatási területe Debrecen mellett 153 települést fed le, és összesen közel 600.000 lakost érint.

A vállalat 49%-ban magyar (Debreceni Vagyonkezelő Zrt.), 51%-ban külföldi szakmai befektetők (az A.S.A és az AVE Kft) tulajdonában van, 6 leányvállalata közül 5 Magyarország, 1 pedig Románia területén található.

A cég tevékenységi területei: hulladékgazdálkodás, közterület-fenntartás, kegyeleti szolgáltatás, temető-fenntartás, valamint az előbbi tevékenységi területekhez kapcsolódóan saját termékek előállítása és értékesítése.

Hulladékgazdálkodási tevékenysége: a lakossági és közületi szemétszállítás mellett, amely Debrecen mellett a régió 24 településén valósul meg, konténeres hulladékszállítást, szelektív hulladékgyűjtést, válogatást és bálázást, valamint a Debreceni Vízmű Zrt. tevékenysége során keletkező szennyvíziszap hulladék komposztálását végzi.

Debrecenben a szervezett kommunális hulladékgazdálkodás 1992-ben új alapokon indult el. Az A.K.S.D. Kft. modern, környezetkímélő, alacsony zajszinttel működő, pormentes, nagytömörítési hatékonysággal működő gyűjtőjárművek rendszeresítése mellett a szilárd hulladékok gyűjtésére egységes gyűjtőedényzettel látta el Debrecen ingatlanjait.

A fentiek mellett hulladékgazdálkodási tevékenysége keretében: veszélyes hulladék ártalmatlanításával, elektronikai hulladékok begyűjtésével, és bontásával, konyhai ételhulladék gyűjtésével, egészségügyi hulladék fertőtlenítésével is foglalkozik.

A Kft. valamennyi dolgozója arra törekszik, hogy a szolgáltatásokat igénybevevők ellátása a legmagasabb színvonalon történjen.

További bővebb információt az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft.-ről a www.aksd.hu oldalon találnak.

Az energetikai projekt

Elkészült az az átfogó energetikai fejlesztés, amely idén tavasszal kezdődött az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. székhelyén.

A projekt keretében a födém- és a homlokzat hőszigetelését, napkollektor rendszer telepítését, valamint a nyílászárók cseréjét végezték el, illetve korszerűsítették a fűtési rendszert. A munkálatokhoz 49,8 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el a Kft. az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt teljes költsége 99,6 millió forint.

Debrecen és a környék településének hulladékszállítását végző cég központi telephelyén 2012 májusában kezdődtek meg a felújítási munkálatok.
A fejlesztés két különálló épületet érint, az „Igazgatói és iroda épület”-et, valamint a „Szociális és iroda épület”-et. Az épületekben irodák és szociális helységek (zuhanyzók, mosdók öltözők) találhatóak.
Az építéskor korszerűnek számító épületek külső hőszigetelés nélkül épültek, így már nem felelnek meg az építészeti-hőtechnikai előírásoknak, a hőveszteség jelentős, melynek minimalizálása is a projekt célja.
A fűtést modern kazánokkal központi fűtés rendszer biztosítja az épületekben. A kazánház különálló épületben található. A melegvíz felhasználás jelentős, hiszen több mint 180 dolgozó számára biztosít a rendszer melegvizet. Az előállítási költségek racionalizálása a cél a napkollektor rendszer telepítésével és üzembe helyezésével.
Az épületek belső világítás rendszere elavult, cseréje időszerű, egyrészt energiatakarékossági, másrészt ergonómiai szempontok miatt.
A projekt megvalósításával a gázfelhasználás és kapcsolódó fűtési költségek, villamos energia ráfordítások csökkennek, a környezeti károsanyag terhelés minimalizálódik. A karbantartási-üzemelési költségek racionalizálódnak, a rendelkezésre álló erőforrások optimálisabban felhasználhatóak lesznek, a társaság gazdálkodása eredményesebbé válik.

A Kohéziós Alap társfinanszírozásával megvalósult beruházás célja az energetikai hatékonyság növelése, az energia-felhasználás mértékének csökkentése, valamint a költséghatékony intézményi működés megvalósítása volt. Az energetikai célok mellett kiemelt szerepet kapott a projektben a szolgáltatás ellátáshoz szükséges minőségi környezet kialakítása, hiszen az épületek a partnereknek (vevők, beszállítók), koncentrált üzleti környezetet, munkatársaknak megfelelő munkakörnyezetet biztosít.

A projekt teljes költsége 99 600 000 Ft, melyből 49 800 000 Ft pályázati forrás. A fennmaradó részt, 49 800 000 Ft-ot az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. biztosította, saját költségvetése terhére. A támogatás intenzitása 50 %.

Kapcsolat

A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft.
Cím: 4031 Debrecen, István út 136.

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!