Itt adhatja meg irányítószámát!

Hírek

Szűré címkék szerint
Archívum
2023 Október 31.  |  08:00 Elektronikai hulladékgyűjtés

Az A.K.S.D. Kft. 2023-ban újra meghirdette az általános iskolai elektronikai és elektromos hulladékgyűjtési akciónapjait.

2023 Október 13.  |  00:00 November elsejétől változások lesznek a Hulladékudvar működési rendjében

A Július 1-jétől életbe lépett új hulladékgazdálkodási rendszer szabályozza többek között a hulladékudvarok működését is.  

2023 Október 26.  |  08:00 WEEE Waste Project tanulmányút tapasztalatai

Az elektromos és elektronikai berendezések hulladékgazdálkodására vonatkozó szakpolitikák javítását célozza a WEEE Waste Project, mely az Európai Unió Interreg Europe Program finanszírozásában valósul meg.
A projekt célja, hogy jobb nemzeti, regionális és helyi szakpolitika kerüljön megvalósításra az elektromos és elektronikus berendezések hulladékainak kezelésére, lefedve az EU Körforgásos Gazdaság cselekvési tervének főbb ajánlásait.

2023 Október 11.  |  16:00 Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselői a napokban oldják meg a zöld hulladék gyűjtésére szolgáló zsákok kiosztását a lakosok felé előre meghirdetett időpontokban.

Nagyon fontos tudni, hogy a zöld zsákok begyűjtése a szelektív gyűjtőedények begyűjtési napján történik, illetve azon ingatlanhasználók esetében, ahol nincs sárga fedeles edény, vagy sárga zsák, a kommunális hulladék begyűjtési napján. Kérjük a lakosságot, hogy a zöld zsákot a szelektív edény ürítési napján helyezzék ki reggel 6 óráig, ugyanis munkatársaink a nap során 6-22 óra között bármikor érkezhetnek.

2023 Szeptember 12.  |  00:00 Júliusban új hulladékgazdálkodási rendszert vezettek be Magyarországon. Az állam koncesszióban, 35 évre írta ki a hazai hulladékgazdálkodás ellátását, mely magába foglalta a települési és számos intézményi hulladékok gyűjtését, szállítását, kezelését. A szerződéses feladatokat a koncessziós társaság, azaz a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. teljesíti. Az A.K.S.D. Kft
2023 Június 27.  |  08:00 Tájékoztató a 2023.07.01.-től életbe lépő új hulladékgazdálkodási rendszerről

2023.07.01. napjától új hulladékgazdálkodási rendszer határozza meg a lakosság és a gazdálkodó szervezetek települési hulladékának begyűjtését, kezelését és számlázását.

2023 Június 29.  |  08:00 Tájékoztató a Lakossági Hulladékudvar igénybevételének lehetőségeiről

2023. július 1-től a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt., mint Koncessziós Társaság határozza meg a lakossági hulladékudvarok működési feltételeit.

Az A.K.S.D. Kft. Lakossági Hulladékudvar (a továbbiakban: Hulladékudvar) szolgáltatásai az alábbi települések lakosai számára –a háztartásokban keletkező hulladékokra vonatkozóan – érhető el.
Álmosd, Ártánd, Bagamér, Bedő, Berekböszörmény, Biharkeresztes, Bojt, Debrecen, Derecske, Ebes, Esztár, Fülöp, Gáborján, Hajdúbagos, Hajdúszovát, Hencida, Hosszúpályi, Kismarja, Kokad, Konyár, Körösszegapáti, Létavértes, Mezőpeterd, Mezősas, Mikepércs, Monostorpályi, Nagyhegyes, Nagykereki, Nyírábrány, Nyíracsád, Nyíradony, Nyírmártonfalva, Pocsaj, Sáránd, Szentpéterszeg, Tépe, Told, Újléta, Vámospércs, Váncsod

2023 Június 28.  |  16:00 Tájékoztató a lomtalanítás igénybevételének lehetőségéről 2023.07.01-től

Felhívjuk figyelmét, hogy 2023. július 1-jével új hulladékgazdálkodási rendszer fog életbe lépni, melyben a magyarországi települési hulladék begyűjtését, kezelését és számlázását a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. fogja végezni.

2023.07.01-től Debrecenben a lakosok egy évben egyszer kérhetik a közszolgáltatás részét képező ingyenes lomtalanítást, mely regisztrációhoz kötött.

2023 Április 26.  |  00:00 Elektronikai hulladékgyűjtésen vehetnek részt a debreceni iskolások

A debreceni általános iskolák részére idén is meghirdettük az elektronikai hulladékgyűjtési akciónapokat, melyen rekordszámú iskola jelezte részvételi igényét előző évekhez képest. A résztvevő általános iskolák közreműködésünkkel megszervezik és lebonyolítják a gyűjtést, majd a gyűjtés végén cégünk elszállítja a hulladékot, szakszerűen kezeli, és eljuttatja a hasznosító üzemekbe. 

2023 Február 10.  |  14:00 Felhívás iskolai elektronikai hulladékgyűjtési akciónapon való részvételre

Felhívás iskolai elektronikai hulladékgyűjtési akciónapon való részvételre
Európai uniós elvárás és jogszabály kötelezettség is a háztartásokban keletkező elhasználódott elektronikus berendezések elkülönített gyűjtése azért, hogy ezek a lakosság által szelektíven leadott eszközök szakszerű újra hasznosításra kerülhessenek, környezetünk védelme és a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében.


2022 December 16.  |  00:00 Megnyitja kapuit a megújult Lakossági Hulladékudvar

Nagy örömmel tájékoztatjuk a debrecenieket, hogy 2022. január 2-án megnyitja kapuit a megújult Lakossági Hulladékudvar az István út 136. sz. alatt. 100%-os leányvállalatunk, az A.K.S.D. PLUSZ Nonprofit Kft. munkatársai minden segítséget megadnak a hozzánk

látogatóknak az udvar szakszerű használatához. A debreceni lakosság díjmentesen veheti igénybe a Lakossági Hulladékudvar szolgáltatásait, mert a szemétdíj tartalmazza ennek költségét.

2020 Február 14.  |  00:01 Elektronikai hulladék átvételi akció cégeknek

Az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. a környezettudatos szemléletformálás jegyében 2020. február 10-től visszavonásig rendkívül kedvezményes lehetőséget biztosít a cégek, közületek számára a hulladékká vált elektromos- és elektronikai berendezések szelektív leadására.

Az akció 2020.09.30-án visszavonásra került.

2019 Október 21.  |  16:18 Lezárult az E+E Hulladékgyűjtési Versenyünk!

Az idei évben a résztvevő intézmények száma emelkedett hárommal, a begyűjtött mennyiség gyakorlatilag megegyezik a tavalyi évivel. Az iskolák az évi összes forgalmunk kb 5 %-át gyűjtik össze.

2019 Október 18.  |  11:26 Halottak napjával kapcsolatos információk 2019. A Mindenszentekkel és a Halottak Napjával összefüggő intézkedések 2019. évben a Mindenszentek és Halottak napja környezetében a Debreceni Köztemetők nyitva tartása az alábbiak szerint alakul: dátum nap nyitvatartás október 26. szombat 07:00 - 19:00 október 27
2019 Október 03.  |  08:49 Gazdálkodj akkusan 2019

Tájékoztatjuk a tisztelt debreceni- és Debrecen környéki óvodák, általános- és középiskolák vezetőit és pedagógusait, hogy a CCR REBAT Nonprofit Kft., az A.K.S.D Városgazdálkodási Kft. és a Földbarátok közös szervezésében 2019. szeptember 2. és 2020. január 31. közötti időszakban megrendezésre kerül a Debrecen és környéke iskolai és óvodai használt elem és akkumulátor-gyűjtő verseny!

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!