Elektronikai hulladékgyűjtés 2022

Az A.K.S.D. Kft. 2022-ben újra meghirdette az általános iskolai elektronikai és elektromos hulladékgyűjtési akciónapjait.

Európai uniós elvárás és jogszabály kötelezettség is a háztartásokban keletkező elhasználódott elektronikus berendezések elkülönített gyűjtése azért, hogy ezek a lakosság által szelektíven leadott eszközök szakszerű újrahasznosításra kerülhessenek környezetünk védelme és a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében.

A fenti célokhoz szeretnénk hozzájárulni a szemléletformáló E+E hulladékgyűjtési akciónapokkal, aminek célja az, hogy a diákok aktív részesei, és motorjai legyenek a versenynek úgy, hogy a településrész, melyhez az iskola is tartozik összefogjon és minél több elhasználódott, kidobásra szánt E+E hulladékot gyűjtsön össze. Az elektronikai hulladékgyűjtési akció során minden olyan hulladékká vált elektronikai berendezés (pl.: háztartási kis- és nagygépek; mosógépek, hűtőgépek, televízió készülékek, monitorok, szórakoztató elektronikai berendezések, elektronikus játékok, barkácsgépek, elektronikus szerszámok stb). gyűjthető, ami valaha árammal működött.

A résztvevő általános iskolák közreműködésünkkel megszervezik és lebonyolítják a gyűjtést, majd a gyűjtés végén cégünk elszállítja a hulladékot, szakszerűen kezeli, és eljuttatja a hasznosító üzemekbe.

Az általános iskolai e-hulladékgyűjtés akciónapok szponzora évek óta a National Instruments Hungary Kft. Az országos szinten ismert cég elkötelezett a környezetvédelem iránt, ezért a technológiai folyamataikat is ennek jegyében fejlesztik, valamint kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a munkatársak helyi szinten is megtalálják a lehetőséget arra, hogy aktív részesei legyenek a környezettudatos munkakörnyezet fenntartásában.

Az E+E hulladékgyűjtési akciónapok támogatójaként az NI Hungary Kft. nagy értékű tárgynyereményeket ajánlott fel az összes résztvevő intézmény részére.

A résztvevő általános iskolák Gyűjtött mennyiség
Kinizsi Pál Általános Iskola 560 kg
Szoboszlói Úti Általános Iskola 1660 kg
Benedek Elek Általános Iskola 1280 kg
Gönczy Pál Általános Iskola 5700 kg
Lórántffy Zsuzsanna Általános Iskola 3940 kg
Összes mennyiség: 13.140 kg