Itt adhatja meg irányítószámát!
2023 Február 10.  |  14:00

Felhívás iskolai elektronikai hulladékgyűjtési akciónapon való részvételre

Felhívás iskolai elektronikai hulladékgyűjtési akciónapon való részvételre
Európai uniós elvárás és jogszabály kötelezettség is a háztartásokban keletkező elhasználódott elektronikus berendezések elkülönített gyűjtése azért, hogy ezek a lakosság által szelektíven leadott eszközök szakszerű újra hasznosításra kerülhessenek, környezetünk védelme és a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében.


Mindezek mellett, a szemléletformáló hulladékgyűjtési napok célja az is, hogy az általános iskolai tanulók aktív részvételével, a gyermekekkel megismertessük, körükben népszerűsítsük az elektronikai hulladéktípusok szelektív gyűjtését.
A jelentkező Általános Iskola, az általa tetszőlegesen kiválasztott időpontban, az elektronikai hulladékgyűjtést megszervezi és lebonyolítja. A jelentkező kiemelt feladata, hogy az intézményében, illetve a környező településrészen, a lehető leghatékonyabb módon meghirdesse a hulladékgyűjtést, melyhez szükséges szórólapokat Társaságunk biztosítja.

Az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft az összegyűjtött elektronikai hulladék teljes mennyiségét díjmentesen elszállítja az iskolákból. Az elektronikai hulladékgyűjtési akciónapok során minden olyan hulladékká vált elektronikai berendezés (pl.: háztartási kis- és nagygépek; mosógépek, hűtőgépek, televíziókészülékek, monitorok, szórakoztató elektronikai berendezések, barkácsgépek, elektronikus szerszámok stb.) gyűjthető, ami valaha árammal működött.

A résztvevő intézményeket, mint a környezetvédelmi nevelés-oktatás,-ismeretterjesztés elősegítőit, az év végén értékes tárgynyereménnyel jutalmazzuk.

Az összegyűjtött elektronikai hulladékmennyiség kezelése az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft Debrecen, Vértesi út 9/b. szám alatt található Regionális Hulladékkezelő Központjában történik.
Jelentkezésükkel, kérdéseikkel, illetve bővebb információért forduljanak bizalommal munkatársunkhoz (mobil: (30) 324-9572; e-mail: veszelyes@aksd.hu).

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!