Itt adhatja meg irányítószámát!
2022 December 16.  |  00:00

Megnyitja kapuit a megújult Lakossági Hulladékudvar

Nagy örömmel tájékoztatjuk a debrecenieket, hogy 2022. január 2-án megnyitja kapuit a megújult Lakossági Hulladékudvar az István út 136. sz. alatt. 100%-os leányvállalatunk, az A.K.S.D. PLUSZ Nonprofit Kft. munkatársai minden segítséget megadnak a hozzánk

látogatóknak az udvar szakszerű használatához. A debreceni lakosság díjmentesen veheti igénybe a Lakossági Hulladékudvar szolgáltatásait, mert a szemétdíj tartalmazza ennek költségét.

Az A.K.S.D. Kft. tulajdonában lévő Lakossági Hulladékudvar népszerűsége és szükségessége akkor vált teljesen kétségtelenné, amikor 2021. augusztusában tűz martalékává vált.

Az elmúlt több mint egy év kimerítő volt a szolgáltatást igénybe vevő lakosságnak és a Kft. munkatársainak egyaránt, hiszen szükségmegoldásként a szintén általuk üzemeltetett Regionális Hulladékkezelő Telepre kerültek át a hulladékudvar szolgáltatásai, ahol egy, a korábbi lehetőségekhez képest szűkebb területen kellett biztosítani a hulladékok átvételét amellett, hogy a korábbi öt nyitvatartási nap lecsökkent kettőre, szombatra és vasárnapra.

Az újratervezés során számba vettük, mik voltak a korábbi nehézségek a mindennapok során, hiszen minden hátrányból előnyt lehet kovácsolni. A korábbi fedett csarnok a statikai sérülések miatt teljes egészében elbontásra került, új csatornarendszer, villamoshálózat, térvilágítás került kiépítésre. A kár meghaladta az 50.millió Ft-ot, a bontás, a terveztetés és az újjáépítés tervezett költsége ennél jóval több, mely kisebb részben a biztosítási kárkifizetés összegéből, nagyobb részben az A.K.S.D. Kft. saját forrásaiból valósult meg.

+1fotó

A gépkocsikkal történő mozgást épület hiányában megkönnyíti a nagyobb tér, egyelőre egy kapun történő be - és kihajtással. A tervezett 2 kapus forgalom megvalósításához egy nagyfeszültségű földkábel védelmét, vagy kiváltását kell a szakembereknek megoldaniuk.
A hulladéktípusonként feliratozott konténerek elhelyezésének sorrendje nagyban segíti a hozzánk látogatók tájékozódását. Nagyszabású fejlesztésként speciális zárt veszélyes hulladéktároló konténereket volt lehetőségünk elhelyezni a területen, melyek a legújabb technológia alapján készültek.

Nagy örömmel tájékoztatjuk a debrecenieket, hogy 2022. január 2-án megnyitja kapuit a megújult Lakossági Hulladékudvar az István út 136. sz. alatt. 100%-os leányvállalatunk, az A.K.S.D. PLUSZ Nonprofit Kft. munkatársai minden segítséget megadnak a hozzánk látogatóknak az udvar szakszerű használatához. A debreceni lakosság díjmentesen veheti igénybe a Lakossági Hulladékudvar szolgáltatásait, mert a szemétdíj tartalmazza ennek költségét.


Nyitva tartás:

Hétfő: 08:00-18:00
Kedd: 08:00-18:00
Szerda: ZÁRVA
Csütörtök: 08:00-18:00
Péntek: 08:00-18:00
Szombat: 06:30-12:30
Vasárnap: ZÁRVA


A Lakossági Hulladékudvar szolgáltatásai:

A debreceni lakosok számára ingyenesen elérhető a Lakossági Hulladékudvar szolgáltatása, ahol le lehet adni az esetlegesen sárga fedeles kukákban el nem férő csomagolóanyagokat (pl. nagy méretű elektronikai eszköz, vagy bútorok csomagolása, egyéb műanyag, vagy papír csomagolóanyagok), veszélyes, vagy elektronikai hulladékot, lomot, vagy akár textilt is.

A leadható hulladékok listája jelenleg a hulladékos közszolgáltató honlapján az alábbi webhelyen érhető el: https://www.dhkkft.hu/telepules/debrecen#kozlemeny-lakossagi-hulladekudvar


A Lakossági Hulladékudvar igénybevételének feltételei:

  • Kizárólag debreceni lakosok vehetik igénybe a szolgáltatást.
  • Csak hulladékfajtánként különválogatott, szennyeződésmentes hulladékot lehet
  • elhelyezni a feliratozott konténerekben.
  • A beérkező személy maga helyezi el a különválogatott hulladékát a hulladék
  • típusonként feliratozott konténerekbe.
  • Csak M1 járműkategóriába tartozó személyautóval, vagy ahhoz kapcsolt utánfutóval
  • lehet behajtani a hulladékudvar területére, teherautóval tilos. A gépjárműkategória
  • meghatározás alapját képező jogszabály: 1/1975. (II.5.) KPM-BM együttes rendelet,
  • 326/2011. Korm. rendelet.
  • Cégek, közületek esetében a hulladékátvétel a Regionális Hulladékkezelő Telepen
  • biztosított (Cím: Debrecen, Vértesi út 9.; Nyitvatartás: Hétfőtől Péntekig: 06:00-19:00 /
  • Szombat: 06:00-13:00).

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!