Elektronikai hulladékgyűjtés

A debreceni lakosság számára a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft.-vel kötött hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés keretein belül díjmentesen vehetők igénybe a Lakossági Hulladékudvar szolgáltatásai. Ezzel kapcsolatban további információkért kérjük keresse fel a közszolgáltató weboldalát (www.dhkkft.hu), ahol megtalálható minden lényeges információ a leadható veszélyes hulladékok köréről, átvételi feltételekről, hulladék típusonként leadható maximális mennyiségekről.

Amennyiben lakosként az Ön által leadni kívánt elektronikai hulladék mennyisége meghaladja a Lakossági Hulladékudvarban leadható mennyiségi korlátot, abban az esetben az A.K.S.D. Kft. a Regionális Hulladékkezelő Telepen (4002 Debrecen, Vértesi út 9/b.) megoldást kínál Önnek a meghatározott szolgáltatási díjak ellenében (https://www.aksd.hu/dijak).

Elektronikai hulladékok átvétele és ártalmatlanítása vállalkozások (egyéni vállalkozók, cégek, közületek) számára

A vállalkozások számára gondot okozhat az, hogy a tevékenységük során akár kis mennyiségben keletkező elektronikai hulladéktípusok szakszerű ártalmatlanításáról gondoskodjon. Társaságunk segítséget nyújt a cégek számára a jogszabályokban előírt kötelezettségeik teljesítéséhez. Telephelyre történő megérkezést követően kérjük fáradjon a hídmérleghez, ahol munkatársaink tájékoztatják Önt a további szükséges teendőkről. 

A hulladékok átvételi helye a Regionális Hulladékkezelő Telep (4002 Debrecen, Vértesi út 9/b.)

Nyitvatartás

hétfőtől-péntekig: 06:00-19:00
szombat: 06:00-13:00
vasárnap: zárva

Bővebb felvilágosításért kérdéseivel munkaidőben (08:00-16:00) forduljon bizalommal Pénzesné Gyarmati Andrea hulladékgazdálkodási adminisztrátorhoz.
Mobil: +36 30 324-9572, E-mail:  @  ;  @  

Mit nevezünk elektronikai hulladéknak?

Elektromos és elektronikai hulladék számos különféle termékből keletkezhet. Ilyenek a kisebb-nagyobb háztartási berendezések, az informatikai és a távközlési eszközök, a világítóberendezések, valamint számos fogyasztási cikk, mint például a rádió, a televízió, a videokamera vagy a hifitorony. Ezek az eszközök több különböző anyagból készülnek, amelyek némelyike veszélyt jelent környezetünkre.

Minden elektromos és elektronikai eszköz több alapvető építőelemből épül fel: áramköri kártyákból, kábelekből és vezetékekből, égésgátló anyagokat tartalmazó műanyagokból, higanykapcsolókból, kijelző berendezésekből (például katódsugárcsövekből vagy folyadékkristályos kijelzőkből), akkumulátorokból és elemekből, fénykibocsátó eszközökből, kondenzátorokból stb. Ezekben az alkatrészekben néhány nehézfém (higany, ólom, kadmium, króm) és a halogénezett anyagok (CFC-k, PCB-k, PVC-k, brómozott égésgátló anyagok) jelenléte jelent környezeti szempontbólproblémát. Több ezek közül toxikus hatású lehet, és a környezetbe kerülve kockázatot jelenthet az emberek egészségére. Az ólom például idegrendszeri károsodást, szív- és érrendszeri megbetegedéseket és veseproblémákat eredményezhet. A kadmium ugyancsak befolyásolja a veseműködést, és agykárosodást is okozhat.

A fogyasztók többé nem dobhatják egyszerűen a szemétbe megunt elektromos és elektronikus berendezéseiket. Az elektromos és az elektronikai hulladékok elkülönített gyűjtésével és begyűjtőhelyre szállításával a fogyasztók nagymértékben hozzájárulnak környezetünk megóvásához és a fenntartható fejlődés biztosításához.

Elektromos és elektronikai hulladékként telephelyünkön minden valaha árammal működő elektronikai berendezés leadható.

Társaságunk a fenti hulladékok szelektív gyűjtésének népszerűsítése érdekében minden évben iskolai elektromos és elektronikai hulladékgyűjtési akciókat szervez. Ezeken az akciónapon a résztvevő általános iskolákba multiliftes gyűjtőkonténereket helyezünk ki, a lakosság pedig ezeken a gyűjtőpontokon díjmentesen leadhatja a hulladékká vált elektronikai berendezéseit.

Bővebb felvilágosításért kérdéseivel forduljon bizalommal Pénzesné Gyarmati Andrea hulladékgazdálkodási adminisztrátorhoz.
Mobil: +36 30 324-9572, E-mail:  @ @