Itt adhatja meg irányítószámát!
2008 Február 06.  |  00:00

Ifjító metszés

A Péterfia utcán már befejezõdött, a Bethlen utcán pedig csütörtökön kezdõdik a közterületen lévõ fák úgynevezett ifjító metszése.

A gallyazást az AKSD Kft. végzi. A 4 és fél millió forint értékû munkát a város pályázatán nyerte el a cég. A Bethlen utcán és a Déri téren több, mint 50 védett tölgyfát metszenek meg a következõ hetekben.

A gömbkõriseket gallyazták a múlt héten a Péterfia utcán. A fák túlságosan megnõttek és nagyon besûrûsödtek, már szinte érték a házak falát. Ezért volt szükség a metszésre.
A Bethlen utcán a tölgyfákat metszik hamarosan. A piramistölgyeket a ’70-es évek végén ültették, és több mint 10 éve végeztek rajtuk nagyobb koronaalakítást. A szakemberek szerint a lombjuk jóval nagyobb, mint ami egészséges lenne.

Ezzel megpróbáljuk az erre a tölgyre jellemzõ oszlopos formát kialakítani, valamint ez az ifjító metszés a fák életkorát meg fogja hosszabbítani – tudtuk meg Jurácsik Zoltántól, az AKSD Kft. szolgáltatási igazgatójától.

A munkát a tervek szerint csütörtökön kezdi az AKSD Kft. A Bethlen utcán és a Déri téren összesen 51 tölgyfát metszenek meg. Emiatt az arra közlekedõknek forgalomkorlátozásra kell számítani.

A Bethlen utcai piramistölgyek ifjító gallyazását idõjárástól függõen holnap tudják elkezdeni. Félpályás útlezárásra kell számítani az arra közlekedõknek – mondta el Gábor Zsombor városüzemeltetési osztályvezetõ.

A munkálatok várhatóan egy-két hétig tartanak. A tervek szerint február végére befejezõdik a tölgyfák metszése.

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!