Itt adhatja meg irányítószámát!

Elektronikai Hulladék Előkezelő Üzem

A Regionális Hulladékkezelő Telepünkön található elektronikai hulladék előkezelő üzemünkben 2010. óta végezzük a lakossági, valamint ipari forrásból származó elektromos és elektronikai hulladékok előkezelését. Cégek vagy közületek számára kizárólag ezen a telephelyünkön biztosítjuk az elektronikai hulladék átvételét, lakossági beszállítók esetén pedig itt nincs mennyiségi korlát.

Minden, valaha árammal működő elektronikai berendezést átveszünk, az eszközök szétbontása egyszerű kézi szerszámokkal történik, majd közel 20 frakció szerint válogatjuk és osztályozzuk a keletkező másodnyersanyagot (pl. alumíniumféleségek, rézkábel, szalagkábel, festékpatronok, akkumulátorok, elemek, kondenzátorok, nyomtatott áramköri lapok, vas és acél, optikai meghajtók, műanyagok, üveg, fénycső).

A precíziós kézi bontás esetén a keletkezett másodlagos haszonanyagok sokkal jobb minőségben állíthatók elő, emiatt is törekszünk arra, hogy a lehető legalaposabban történjen az előkezelési folyamat, mely eredményeképp a bekerülő hulladék 85%-a kerül célzott hasznosító üzemekbe.

Évente több mint 750 tonna elektromos és elektronikai hulladékot kezelünk. A környezettudatos szemléletformálás jegyében rendszeresen szervezünk általános iskolai elektronikai hulladékgyűjtési akciónapokat, mely során évente átlagosan 25-30 tonna mennyiséget gyűjtenek össze az iskolák, természetesen a gyerekek aktív közreműködésével.

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!