Itt adhatja meg irányítószámát!

Lomtalanítás Debrecen

Debrecenben a lakosok egy évben egyszer kérhetik a közszolgáltatás részét képező ingyenes lomtalanítást, mely regisztrációhoz kötött.

Hogyan lehet igénybe venni a szolgáltatást?

A regisztrációs időszak tárgyév március 15. napjától november 30. napjáig tart. Jelentkezni tárgyévben csak egy alkalommal lehetséges, az alábbi módokon:

 • online regisztrációval az oldal alján található online lomtalanítási űrlap kitöltésével.
 • ügyfélszolgálatunkon személyesen és telefonon (4024 Debrecen, Vígkedvű Mihály u. 7.; Tel.: +36 52 563-944, ingyenesen hívható 52-es körzetből: +36 80 200-966

A regisztrációhoz szükséges adatok:

 • személyes adatok
 • felhasználó azonosító szám megadása, mely megtalálható a negyedévente kiküldött hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat tartalmazó számla 1. oldalának közepén. A 8 számjegy megadása szükséges, az FZ betűjelek nélkül
 • elszállítandó lom mennyisége (m3)
 • elszállítandó elektronikai hulladék típusa, mennyisége
 • elérhetőség (vezetékes, vagy mobil telefonszám)

A társasházak esetében a társasházkezelőnek/közös képviselőnek van lehetősége leadni a lakóközösség egészére vonatkozó lomtalanítási igényeket. Amennyiben a regisztrációval kapcsolatban kérdés merül fel, kérjük keressék bizalommal ügyfélszolgálatunkat.

Kihelyezhető hulladékok

Az ingatlanokban keletkező olyan szilárd hulladékok, melyek nem helyezhetőek el a kukákban, illetve a rendszeres hulladékszállítás alkalmával nem szállíthatók el (pl. bútor, nagyobb kartondobozok, rongy bezsákolva).

Nem kihelyezhető hulladékok

A kommunális hulladék, építési törmelék, gépjárműgumi, akkumulátorok, veszélyes hulladéknak minősülő anyagok, vegyszerek és minden olyan hulladék, amely a begyűjtés során veszélyezteti a begyűjtést végző dolgozók testi épségét, egészségét.

A hulladékok elhelyezése

A lomtalanítási hulladékot a szedési útvonalon (reggel 6 óráig a lakóingatlanok előtt) úgy kell elhelyezni, hogy az a begyűjtő gépjárművel megközelíthető legyen. A kihelyezett hulladék nem akadályozhatja a gyalogos- és gépjárműforgalmat. Az apróbb, kisméretű hulladékot bekötözött zsákokban kell kihelyezni.

Az évente egy lomtalanítást követően további lomelszállítási igényeket nem tudunk rögzíteni, viszont a Lakossági Hulladékudvar (4031 Debrecen, István út 136.) egész évben ingyenesen befogadja az odaszállított lomhulladékot lakossági ügyfelektől. Hulladékudvarunkról bővebb információt a www.aksd.hu/kapcsolat weboldalon találnak.

Online lomtalanítás űrlap

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Elektronikai hulladék?

 • Lomtalanítási szolgáltatásunkat csak hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződéssel rendelkező ügyfeleink vehetik igénybe.
 • Adja meg nevét, elérhetőségeit és a felhasználó azonosítót*
  *negyedévente kiküldött hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat tartalmazó számla 1. oldalának közepén. A 8 számjegy megadása szükséges, az FZ betűjelek nélkül
 • Amennyiben van nyitott lomtalanítási időpont az adott címen a legördülő mezőből válassza ki a kívánt dátumot
 • Társasházak esetén a közös képviselők szervezik és rendelik meg a lomtalanítást.

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!