Itt adhatja meg irányítószámát!

Válogatóüzem

A Regionális Hulladékkezelő Telep egyik nagy létesítménye a Válogatóüzem.

Ide a lakossági elkülönített hulladékgyűjtésből, valamint az ipari partnerektől származó hasznosítható hulladék kerül, mely mennyisége a kormányzati célkitűzés és annak megvalósítása nyomán évről évre több. Közel 30 ezer tonna hasznosítható hulladékot válogatunk tovább, majd anyagfajtánként, színenként bálázva adjuk tovább a hasznosító üzemeknek.

A.K.S.D. Kft. az országban egyedülálló módon 2019-ben üzembe helyezett egy úgynevezett optikai válogatórendszert, ami lehetővé teszi azt, hogy a kézi munkaerőt csupán minőség-ellenőrzési feladatokra vegye igénybe, a szelektíven gyűjtött hulladékok tovább válogatását egy automatizált berendezéssel valósítsa meg.

A válogatórendszer 3 db infravörös optikai szeparátora összesen 5 féle beállítás szerint tudja megvalósítani a gépi válogatást, jelentősen megnövelve a korábbi kapacitást.
Ez a technológia elvégzi a zsákok feltépését, a tömör hulladékcsomók fellazítását, a 2 dimenziójú és a 3 dimenziós anyagok szétválasztását, a mágnes leválasztó a vas, míg az örvényáramú szeparátor nemvas fémek kinyerését, majd a NIR, azaz közeli infravörös optikai szeparátorok a különböző színű PET palackok, HDPE és TETRA PAK flakonok, valamint a fólia és a papír szelektálását.

Az utóválogató kabinban a gépi válogatásból kijövő anyag minőségellenőrzése, a maradék idegen anyagok eltávolítása történik. A bálázásra szánt, kiválogatott anyagok a kabin alatti tároló boxokba kerülnek, majd onnan homlokrakodó tolja rá a bálázógép felhordószalagjára.

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!