Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 December 04.  |  11:22

A debreceni emberek nem, a cégek viszont több szemétdíjat fizetnek

Nem kell többet fizetni a debrecenieknek a szemétszállításért idén, de a cégek és intézmények áremelésre számíthatnak - a közgyűlés csütörtökön tárgyalja az erről szóló előterjesztést.

A Fidesz frakció szerdai tájékoztatóján bejelentették, hogy a Tranzitker Zrt. kétmillió forint értékben ezer alapvető élelmiszereket tartalmazó csomagot juttat el rászorulóknak karácsony előtt. A társaság további 2 millió forinttal a Gyermekklinikát, félmillióval pedig a Böszörményi úti gyermekvédelmi intézményt támogatja.

A frakció kezdeményezi, hogy Debrecen 2013-as költségvetésébe építsék be egy, a Klinika gyermekgyógyászati intézményében leukémiás fiatalokkal foglalkozó pedagógus foglalkoztatásának költségeit. Czellér László önkormányzati képviselő a szilárd hulladék szállítás árával kapcsolatban azt mondta: az önkormányzat a Kúria döntése nyomán a gazdálkodó szervezetekre is kiterjedő közszolgáltatási díjat vezet be. Ennek nyomán a közületek 12,2 százalékos áremelésre számíthatnak, de a lakossági díjak nem változnak ebben az évben.

A szolgáltatónak, az AKSD-nek 12,2 százalékos áremelést kellett volna számításai alapján végrehajtania egységesen. A cég azonban a lakosság részére kedvezményt ad: ennek mértéke pont ugyanannyi, hogy ne kelljen áremelést végrehajtania – nyilatkozta Czellér László, a környezetvédelmi és városfejlesztési bizottság fideszes elnöke.

Az, hogy jövőre emelkedik-e a szemétszállítás díja, egyelőre nem tudni, hiszen még ki sem választották a szolgáltatót.

Forrás: Dehir.hu

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!