Hírek - AKSD Kft. Debrecen

Debrecen – Gyűjtőakciót hirdetett az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés és az AKSD Kft. a város iskoláiban és óvodáiban. A versenyt a Martonfalvi Óvoda nyerte, az elmúlt hónapokban az intézmény több mint 1 tonna italos kartondobozt gyűjtött, ezért 100 ezer forint jutalmat kaptak.

A gyűjtőben landolnak az üres, italos kartondobozok a Martonfalvi Alapítványi Óvodában. A gyerekek otthon is szelektíven gyűjtik a hulladékot.

- Otthon, amiből már megittuk, tisztára mostuk, és idehoztuk az oviba, laposra tapostuk – hallhattuk az egyik gyereket.

Egy italos dobozért, egy pecsét volt a jutalom. Az intézmény tavaly október óta részt vesz az Iskolai és Óvodai Italos Karton Gyűjtőprogramban. Az elmúlt időszakban több mint egy tonna kartondobozt gyűjtöttek össze.

- Pozitív megerősítés volt a csoportokban, mindenki kapott egy-egy dobozkáért egy-egy pecsétet. Bátran mondhatom, hogy ez egy civil összefogássá nőtte ki magát, Debrecennek van egy olyan utcája, amelyik nekünk gyűjt – mesélte Korpai Beáta, a Martonfalvi Lurkók Alapítványi Óvoda óvodavezetője.

Az aktív gyűjtésnek meg lett az eredménye. Az óvoda szerdán 100 ezer forintos jutalmat kapott az Italos Karton Egyesüléstől és az AKSD Kft-től. A szakemberek szerint nagyon fontos, hogy már egészen kiskorban megtanulják a gyerekek a környezettudatos viselkedést.

- Az AKSD-nek stratégiai célja a környezettudatos nevelés. Fontos, hogy minél kisebb korban megkezdődjön a környezettudatos szemléletformálás, ezért is nagyon jó ez az akció, ami jelenleg is zajlik Debrecenben – magyarázta Juhász Judit, az AKSD Kft. PR-vezetője.

A kartondobozok gyűjtését egész évben folytatják a Martonfalvi óvodában. A mostani jutalomból pedig játékot vásárolnak az intézmény udvarára.