Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Március 01.  |  11:30

A Martonfalvi Óvodában gyűjtötték a legtöbb italos kartondobozt

Debrecen – Gyűjtőakciót hirdetett az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés és az AKSD Kft. a város iskoláiban és óvodáiban. A versenyt a Martonfalvi Óvoda nyerte, az elmúlt hónapokban az intézmény több mint 1 tonna italos kartondobozt gyűjtött, ezért 100 ezer forint jutalmat kaptak.

A gyűjtőben landolnak az üres, italos kartondobozok a Martonfalvi Alapítványi Óvodában. A gyerekek otthon is szelektíven gyűjtik a hulladékot.

- Otthon, amiből már megittuk, tisztára mostuk, és idehoztuk az oviba, laposra tapostuk – hallhattuk az egyik gyereket.

Egy italos dobozért, egy pecsét volt a jutalom. Az intézmény tavaly október óta részt vesz az Iskolai és Óvodai Italos Karton Gyűjtőprogramban. Az elmúlt időszakban több mint egy tonna kartondobozt gyűjtöttek össze.

- Pozitív megerősítés volt a csoportokban, mindenki kapott egy-egy dobozkáért egy-egy pecsétet. Bátran mondhatom, hogy ez egy civil összefogássá nőtte ki magát, Debrecennek van egy olyan utcája, amelyik nekünk gyűjt – mesélte Korpai Beáta, a Martonfalvi Lurkók Alapítványi Óvoda óvodavezetője.

Az aktív gyűjtésnek meg lett az eredménye. Az óvoda szerdán 100 ezer forintos jutalmat kapott az Italos Karton Egyesüléstől és az AKSD Kft-től. A szakemberek szerint nagyon fontos, hogy már egészen kiskorban megtanulják a gyerekek a környezettudatos viselkedést.

- Az AKSD-nek stratégiai célja a környezettudatos nevelés. Fontos, hogy minél kisebb korban megkezdődjön a környezettudatos szemléletformálás, ezért is nagyon jó ez az akció, ami jelenleg is zajlik Debrecenben – magyarázta Juhász Judit, az AKSD Kft. PR-vezetője.

A kartondobozok gyűjtését egész évben folytatják a Martonfalvi óvodában. A mostani jutalomból pedig játékot vásárolnak az intézmény udvarára.

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!