Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Október 27.  |  09:10

Áder visszadobta a hulladéktörvényt, de az AKSD-t nem menti meg

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a hulladékgazdálkodási törvényt Áder János köztársasági elnök.

Nem ért egyet két, az elmúlt hetekben elfogadott jogszabállyal Áder János köztársasági elnök, ezért megfontolásra visszaküldte őket az Országgyűlésnek.

Az államfő Kövér László házelnöknek írt, szerdai keltezésű – a parlamenti honlapon olvasható – levelében az október 8-án elfogadott hulladéktörvény több pontját vitatja, az Európai Unió tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló, egy héttel később megszavazott jogszabály rendelkezéseit pedig hiányosnak tartja.

Amint arról a Dehir.hu is beszámolt, új helyzetet teremthet Debrecenben az új hulladékgazdálkodási törvény. Eszerint 2014. január 1-jétől csak olyan nonprofit szervezetek végezhetnek hulladékgazdálkodási közszolgáltatást, amelyek szerződést kötöttek a települési önkormányzatokkal. A másik feltétel, hogy csak többségi állami vagy önkormányzati tulajdonú cég szállíthatja a szemetet. A 24 hajdú-bihari településen – a többi között Debrecenben – több mint negyedmillió ember hulladékát elszállító AKSD Kft. jelenleg egyik követelménynek sem felel meg.

Megnéztük, Áder János kifogást emelt-e ezen feltételek törvénybe iktatása ellen, de nem. A házelnöknek írt levelében a jogorvoslati lehetőségek és az ésszerű nyereség kapcsán fogalmazott meg észrevételeket. Ezek valószínűleg egyszerűen orvosolhatók, s újra megszavazzák majd a törvényt.

Forrás: Dehír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!