Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Szeptember 12.  |  00:00

Debrecen másik arca

Városunkat az országos médiában, mint dinamikusan fejlõdõ nagyvárost mutatták be az elmúlt hetekben. Ez azonban csak részben igaz – állítja Varga Zoltán. Az MSZP-s önkormányzati képviselõ szerint érdemes megnézni az érem másik oldalát is.
A látványberuházások mellett ugyanis a városnak több, igen elhanyagolt része van. Ilyen a fõtértõl csak pár száz méterre lévõ Nagyállomás és környéke, ahol madárürülék, szemét és bûz fogadja nap mint nap az arra járó debrecenieket és a városba érkezõ turistákat is. De nemcsak ez a része elhanyagolt a városnak, hanem a Külsõvásár tér és környéke, valamint a kertségek is – mondta Varga Zoltán. A szocialista önkormányzati képviselõ szerint ezek rendbetétele a nagy beruházások töredékébe kerülne, és a szegényebb, busszal és villamossal közlekedõ debreceniek életkörülményeit nagyban javítaná. Éppen ezért a szocialista képviselõ arra kéri Kósa Lajos polgármestert, hogy ne csak a tehetõsebb debreceniek által látogatott nagy beruházásokra fordítson pénzt, hanem az elhanyagolt területekre is.
Varga Zoltán felvetéseire a város vezetése nevében Kovács Zoltán kommunikációs tanácsnok sajtónyilatkozatban reagált. Ebben felhívja a figyelmet, hogy Debrecen önkormányzata minden lehetõséget felhasznál a város úthálózata minõségének a javítására, fejlesztésére. Idén a Veres Péter és a Gázvezeték utca, valamint a kertvárosi utak burkolatának felújításához összesen több mint 66 millió forint vissza nem térítendõ támogatást nyert el a város. A Nagyállomásnak és közvetlen környékének állapotáért a MÁV Zrt. a felelõs mint állami cég. Az állomás közvetlen környékét, a járdákat a MÁV Zrt., az autóbusz-végállomásokat a Hajdú Volán Zrt., a villamos-végállomást és a parkolókat a DKV Zrt., míg a 8-as busz megállóját az AKSD naponta takarítja. A Nagyállomás környékére tervezett, a vasúti, a közúti és a villamosközlekedés kapcsolatát megteremtõ, távolsági autóbusz-pályaudvart is magába foglaló, úgynevezett Multimodális Közösségi Közlekedési Központ elõ-megvalósíthatósági tanulmányának elkészítési folyamata már megkezdõdött. E létesítmény megvalósítása is hozzájárulhat ahhoz, hogy a terület rendezettebbé váljon – áll a nyilatkozatban, melynek végén Kovács Zoltán leszögezi: Debrecenben a fejlesztések – legyenek azok a belvárosban vagy a külsõ területeken – a város minden lakójának érdekeit szolgálják.
Forrás deol

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!