Itt adhatja meg irányítószámát!
2013 Augusztus 12.  |  12:25

Debreceni szemétügy: az utolsó szó jogán

A pórul járt fiatalember bemutatta a határozatot és a jegyzőkönyvet, döntsék el az olvasók, ki a sáros!

Debreceni szemétügy: az utolsó szó jogán - A.K.S.D. Kft.

A debreceni fiatalember kálváriáját olvasóink nyomon követhették a Cívishíren, most utoljára foglalkozunk az üggyel, mert az érintettnek ez a kívánsága! Elege van az egészből!

Czékmási Csabát a kormányhivatal 20 ezer forintra büntette a közterület-felügyelet feljelentése nyomán szemetelésért, mert nevére szóló borítékot találtak a Dobozi lakótelepen egy szelektív hulladékgyűjtő mellett. A kormányhivatal tettenérést említett kétszer is a határozat indoklásában, illetve hivatkozott fotókra és videófelvételre, de menet közben kiderült, hogy nincs videó, és szó sem volt tettenérésről. Ezek után a kormányhivatal illetékese úgy nyilatkozott a Cívishírnek, hogy a tettenérő videófelvételre való hivatkozás véletlenül (!) maradt benne a büntetésről szóló határozat indoklásában, ettől függetlenül a büntetés jogos, mert Czékmási Csaba a közterület-felügyeletnek a szemetelés tényét elismerte!

Czékmási Csaba válaszul a közterület-felügyelet jegyzőkönyvét, illetve a határozatot bocsátotta a rendelkezésünkre, amiből egyértelműen kiderül, hogy nem ismert el semmilyen szemetelést. Azt ismerte el, hogy a nevére megcímzett boríték az övé, de nem tudja, hogy kerülhetett oda, vélhetően kiesett vagy kicsúszott a megtelt papírtárolóból.

Feltűnt nekünk, hogy a kormányhivatal határozata szerint őt június 17-én, délelőtt 10:37-kor érték tetten a Dobozi lakótelepen, a közterület jegyzőkönyve pedig négy perc múlva, 10:41 keltezett a Hadházi úton. A hivatalos okmányok szerint tehát a közterületesek négy (!) perc alatt bonyolították le az egész akciót. Ez ugyebár nonszensz. Ráadásul a felügyelet jegyzőkönyvében valóban nem szerepel a tettenérés, tehát továbbra is rejtély marad, hogy azt honnan vette a kormányhivatal illetékese?

A fiatalembernek elege van, kifizeti a büntetést, ha még ezek után sem hisznek az igazában, de ha a kormányhivatal és a közterület belátja tévedését, akkor 20 ezer forintot befizet a debreceni koraszülött osztály bankszámlájára, már csak azért is, mert éppen az ominózus nap délelőttjén született meg az unokaöccse, a vártnál két hónappal korábban.

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!