Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Május 15.  |  14:50

Debreceniek, tiszta az udvar? Rendes a ház?

A kezdeményezés célja, hogy Debrecen tisztább, élhetőbb, otthonosabb legyen, s a debreceniek mind többen érezzenek személyes felelősséget környezetünk állapotáért. Május végéig lehet nevezni.

A Tiszta udvar, rendes ház akció az 1950-es évek elején indult útjára Debrecenben és Létavértesen, Seress Géza körzeti orvos kezdeményezésére, a Vöröskereszt támogatásával. Az ötlet nagyon sikeres volt, hamarosan igazi presztízse lett a kis tábláknak. Az eredeti célok között szerepelt a környezet érdekében vállalt egyéni felelősség, ezáltal a tudatos egészségmegőrzés, közösségformálás. Az akció több évtizedes sikeres működés után éveken át szünetelt, majd 2002-ben újra útjára indult a Debreceni Kőr Dáma Egyesület koordinálásában, DMJV Önkormányzata, az AKSD Kft. és számos civil szervezet közreműködésével. Az elmúlt időszak visszajelzései azt bizonyították, hogy a lakosság örömmel fogadta a program folytatását, évente több száz jelentkező méretteti meg portáját.

Vesszen a parlagfű!

A mai szemlézési szempontok értelemszerűen változtak, erre utal a szlogen is: az élhető környezetért. A tisztaság most is alapvető elvárás. Fontos, hogy a jelentkező betartsa a köztisztasági szabályokat; legyen megfelelő hulladéktárolója, továbbá pozitívumként értékeljük a szelektív hulladékgyűjtést, illetve a komposztálást. Parlagfű jelenléte a kertben és az ingatlan előtti közterületen automatikusan kizárja a jelentkezőt a programból. Mindenképpen előnyt élvez, aki nemcsak a kertet, de a ház környékét is, illetve a közterületet tisztán tartja. A hangsúly az élhetőségen van, olyan portákat, lépcsőházakat szeretnének látni, amely az ott élők igényei szerint van kialakítva: a gyerekeknek biztonságos játszóhely, az állatoknak megfelelő tér, a társasházakban és intézményekben a közösségi élet lehetőségei.

Jelentkezni ebben az évben négy kategóriában lehet:

  • családi ház
  • társasház
  • lépcsőház
  • intézmény

A nevezési lapok leadási határideje: május 31., a szemlézés június 4-től folyamatosan történik.

Jelentkezési lapokat a Régi Városháza Sas utcai portáján, az Új Városházán, a Hajdú-Bihari Napló Dósa nádor téri székházában, az AKSD Ügyfélszolgálati Irodájában (Vígkedvű M. 7.), a Debreceni Közterület Felügyelet Bem téri székházában és a Kölcsey Központ információs pultjánál lehet átvenni, és ugyanott lehet leadni. Interneten a www.aksd.hu, a www.debrecen.hu és a www.fonixinfo.hu oldalról lehet letölteni. Internetes jelentkezés csak a www.aksd.hu oldalon lehetséges.

Eredményhirdetés

Az AKSD ügyfélszolgálata minden jelentkezővel felveszik a kapcsolatot a szemlézés időpontjának egyeztetésére. Eredményhirdetés augusztusban, a Karneváli héten a Kölcsey Központban lesz.

Forrás: Cívishír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!