Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Április 11.  |  10:18

Egyre csak nő a szemét a Kartács utcán

Illegális szeméttől szenvednek a Kartács utcán élők. A hulladéklerakat a közelben lévő játszótér miatt a gyerekek egészségét is veszélyezteti.

A régi bútorok, a szőnyegdarab, és a mosdókagyló is arról árulkodik, hogy egy lakásfelújítás maradványát hordták a Kartács utcára. A szemét között sok a veszélyes hulladék, pedig néhány méterrel arrébb egy játszótér várja a gyerekeket. A környéken élők azt mondják: illegális szemétkupac évek óta keseríti mindennapjaikat. Hiába takaríttatják el, újabb adag érkezik.

- Azt hiszik, hogy ez egy állandó hulladéklerakó hely, holott itt van a játszótér és ez tűrhetetlen. Én amit tudtam, mindig belehordtam a konténerbe, de most már nem hordom, mert nincs értelme – hallhattuk Pianovszky Károly házfelügyelőt.

Az önkormányzat évente csaknem 900 tonna illegális szemetet gyűjt be a városban az AKSD és a Dehusz Kft. segítségével. Tavaly 15, idén pedig 20 millió forintot költ illegális hulladéklerakók felszámolására a város. Az ismeretlen szemetelőkkel szemben azonban tehetetlen, ezért a lakosság segítségét is kéri a polgármesteri hivatal.

- Amennyiben azt tapasztalják, hogy bárki közterületen pakol ki illegálisan nagy mennyiségben hulladékot, mindenképpen a hivatalnak szóljanak, vagy a Debreceni Közterület-felügyeletnek, hogy meg tudjuk tenni a szükséges intézkedéseket az elkövető ellen – mondta Gábor Zsombor, városüzemeltetési osztályvezető.

A feleslegessé vált lomokat egyébként az AKSD évente 10 alkalommal ingyen elszállítja bárkitől. Ehhez időpontot kell kérni telefonon vagy az interneten.

06 52 / 563-929
06 52 / 563-930
06 30 / 326-4635
06 30 / 416-9896
06 80 / 200-966
Lomtalanítás online időpont kérés

Forrás: Dehir

Egyre csak nő a szemét a Kartács utcán - AKSD Kft.

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!