Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Március 29.  |  15:39

Eltakarítják a tél maradványait a debreceni utcákról

A télen kiszórt homokot két nagy munkagép sepri fel a város útjairól. A munkában a Dehusz dolgozói is segítenek. A tél utáni takarítás várhatóan egy hónapig tart.

Habár a tavaszi napsütésben az aranyeső már ontja virágát, a tél azért még Debrecenben hagyta a nyomait. A város útjain ujjnyi vastagon halmozódott fel a síktalanításra használt homok az útpadkák mellett.

Egy rövid autós körút után hamar kiderül, hogy a belvárosban szinte mindenütt hasonló a helyzet. A forgalmat nem zavarja, de a gyalogosok sokszor nyelik az úton felkavart port.

Az utak takarítása már egy hete megkezdődött. Két nagy munkagép járja a várost, és sepri össze a szemetet valamint a homokot a padkák mentén.

- Az AKSD Kft. két nagy munkagépe múlt hét kedd óta takarítja a debreceni szilárd burkolatú utakat megfelelő ütemterv szerint. Összességében mintegy 200 kilométeres szilárd burkolatú út takarítását jelenti, értelemszerűen a szegéllyel együtt – magyarázza Gábor Zsombor városüzemeltetési osztályvezető.

Egy hét alatt 120 tonna homokot sepertek össze eddig a gépek. A poros járdák takarításában a Dehusz dolgozói is segítenek. Naponta 260 közfoglalkoztatottnak ad munkát a város tavaszi megtisztítása.

- A városüzemeltetési osztály által megrendelt tereken és utcákon végezzük ezt a tevékenységet. Gyakorlatilag van, ahol nemcsak a télen kiszórt homokra vonatkozik ez a takarítás, hanem egyúttal a cigarettacsikkekre és az apróbb szemétre is – tájékoztatott Pethe Tamás, a Dehusz Kft. ügyvezetője.

Debrecen tavaszi nagytakarítása várhatóan április végére fejeződik be. A tél után évente mintegy 5 ezer tonna homokot gyűjtenek össze a város útjairól. Az önkormányzat idén 50 millió forintot költ erre a célra.

Forrás: Dehir.hu

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!