Itt adhatja meg irányítószámát!
2013 Június 03.  |  11:35

Havonta átlagosan 400 forinttal csökkenhet a szemétdíj Debrecenben

Jelentősen, 20-30 százalékkal csökken júliustól a szemétszállítás díja Debrecenben. Erről a polgármester beszélt csütörtökön a Közgyűlésben. A Debrecen Televízió hétfőn szeretett volna konkrétumokat megtudni. A Városházáról a Holdinghoz, onnan a szolgáltatóhoz irányították stábunkat. Az AKSD Kft. azonban nem tudott adatokat mondani.

Nagy felháborodást váltott ki a januári 17 százalékos szemétdíjemelés. Hat hónapja az inflációs 4,2 százalék és a korábban elfogadott 12,2 százalékos emelés miatt változott az ár. Azóta kiderült: a rezsicsökkentés ezt a szolgáltatást is érinti, ráadásul nem a jelenlegi árat viszik le tíz százalékkal, hanem a tavaly áprilisit.
A tavaly áprilisi díjat mérsékelnék 10 százalékkal

Az árcsökkenésekkel kapcsolatban A Debrecen Televízió stábja megkereste az önkormányzatot, ott azt mondták, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt az illetékes, a Holdingnál pedig azt tanácsolták, az AKSD Kft-t kell keresni. Ennek ellenére a szolgáltatónál nem tudtak beszámolni a részletekről.

Így mi számoltunk: jelenleg 475 forint + áfát kell fizetni egy 120 literes kuka heti egyszeri ürítéséért. Tavaly áprilisban ennek az ára 405 forint volt. Ha ezt tíz százalékkal csökkentjük, akkor 365 forintra mérséklődik az ár, amit a szolgáltató legfeljebb az inflációval, azaz 4,2 százalékkal emelhet. Így jön ki kerekítve a 380 forintos díj, ami 95 forintos csökkenést jelenthet a jelenlegihez képest.


Forrás: Dehír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!